Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Περήφανος" ο ΣΕΒ για τις επενδύσεις στη Βουλγαρία

Το 10% του συνόλου των επενδεδυμένων ξένων κεφαλαίων καλύπτουν οι ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία, ανεβάζοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση των επενδυτών. Οι επενδύσεις επικεντρώνονται στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, αλουμινίου, τσιμέντου, χάρτου, τηλεπικοινωνιακού υλικού και προϊόντων συσκευασίας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά την ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η ηγεσία των Ελλήνων βιομηχάνων (ΣΕΒ) προς τιμή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Ιβάν Κοστόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Οσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναφέρθηκαν ότι αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι: το ύψος των δασμών, η γραφειοκρατία στον εκτελωνισμό προϊόντων, ανεπάρκεια νομικού και θεσμικού πλαισίου και τελωνειακές διατυπώσεις.

  • Την ώρα που η ηγεσία του ΣΕΒ συζητούσε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και για νέες επενδύσεις ελληνικών βιομηχανικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, τηλεγράφημα του ΑΠΕ από τη Σόφια ανέφερε πως σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν τα βουλγαρικά συνδικάτα διαπίστωσαν ότι μια σειρά ελληνικές επιχειρήσεις "παραβίαζαν τη βουλγάρικη εργατική νομοθεσία" σε εκεί επιχειρήσεις. Μεταξύ των παραβάσεων που αναφέρονται είναι η διαπίστωση ότι "ένα παιδί 13 ετών εργαζόταν τη νύχτα", ότι "η θερμοκρασία σε ορισμένους χώρους εργασίας έφτανε τους 35 βαθμούς Κελσίου" καθώς επίσης και "λογιστικά κενά".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ