Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Κηφισός προειδοποίησε...

Το ποτάμι υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις κυρίως από Πειραιά, Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη. Προβλήματα και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Μισή ώρα καλοκαιρινής μπόρας ήταν αρκετή, για να "παραλύσουν" πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Για είκοσι λεπτά, από τις 8.20 μ.μ. μέχρι τις 8.50 μ.μ., διεκόπη η κυκλοφορία του τρένου, λόγω υπερχείλισης του Κηφισού ανάμεσα στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα. Η κυκλοφορία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αποκαταστάθηκε, όταν κατέβηκε η στάθμη του νερού... Φανταστείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα, στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού ο Κηφισός έχει μπαζωθεί και δεν υπάρχει διέξοδος για τα νερά της βροχής. Βέβαια, το μπάζωμα του ποταμού παρουσιάστηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, σαν το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής... Τόσο μεγάλο που οι ισχυρισμοί του υπουργού διαψεύστηκαν στη μέση του καλοκαιριού!

Η δυνατή μπόρα προκάλεσε, όμως, αρκετά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Πλημμύρισαν φρεάτια, υπόγειες και ισόγειες κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 200 κλήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν από τις περιοχές του Πειραιά, της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της πόλης, κυρίως από βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες. Με δυσκολία διεξαγόταν και η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν αυξημένη λόγω της μεγάλης εξόδου για τις καλοκαιρινές διακοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ