Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση εισαγγελέα και για την Εργασίας

"Χοντραίνει" για καλά το παιχνίδι γύρω από την πώληση της Τράπεζας Εργασίας. Ετσι, μετά την προσφυγή της Τράπεζας Πειραιώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χτες παρενέβη αυτεπάγγελτα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο ασκών χρέη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι. Σακελλάκος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, που κάνουν λόγο για περίεργα παιχνίδια σχετικά με την πώληση της Τράπεζας Εργασίας. Από την προκαταρκτική εξέταση θα ερευνηθεί αν τηρήθηκε η νομιμότητα κατά τη διαδικασία πώλησης των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας μέσω του Χρηματιστηρίου.

Η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο Ι. Σακελλάκος πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευρύτερης έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το Χρηματιστήριο, μετά τις καταγγελίες για περίεργα σκαμπανεβάσματα μετοχών. Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ε. Κασαλιάς.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η ποινική προκαταρκτική εξέταση για μετοχές "φούσκες" από τον αρμόδιο, για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, εισαγγελέα Δ. Ασπρογέρακα, ο οποίος συνεπικουρείται από τους αντεισαγγελείς Π. Παναγιωτόπουλο και Κ. Τζαβέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ