Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Καταδικάζει για το ξεπούλημα της ΝΑΒΙΠΕ

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑΒΙΠΕ) στο Πλατυγιάλι Αστακού, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αιτωλοακαρνανίας.Το ΕΚ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για εξαργύρωμα επιταγών προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ειδικότερα στους Αρφανοχιόνηδες, στον Μπόμπολα κ. ά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Το λιμάνι του Πλατυγιαλού, που έγινε πριν 15 χρόνια με χρήματα του ελληνικού λαού για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και στοίχισε 16 δισεκατομμύρια δραχμές
  • σήμερα αποδεικνύεται ότι το ετοίμαζαν το λιμάνι την κατάλληλη στιγμή, για τον κατάλληλο άνθρωπο, για να πραγματοποιήσουν τα μακροχρόνια σχέδιά τους, εκμεταλλευόμενοι την υπανάπτυξη της περιοχής, τη φτώχεια και την ανεργία.
  • Οι 2.000 θέσεις εργασίας σε μία πενταετία, που αναλαμβάνουν με τη συμφωνία να δημιουργήσουν οι αγοραστές, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στάχτη στα μάτια του λαού της περιοχής, για να έχει στο χέρι όλους τους άνεργους, ότι τάχα θα βρουν δουλιά κοροϊδεύοντάς τους. Μάλιστα για την επίτευξη του στόχου αυτού θα πάρει και 20 δισεκατομμύρια προικοδότηση για τις επενδύσεις που θα γίνουν στο λιμάνι.

Το ΕΚ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους φορείς της περιοχής να πάρουν θέση στο ξεπούλημα και "ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και σε αυτούς που αντιστέκονται στο ξεπούλημα, το ραγιαδισμό, στην πολιτική της ιδιοτέλειας, της υποτέλειας και να δημιουργήσουμε το δικό μας μέτωπο πάλης και αντίστασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ