Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
"Ανεμος" ο Χο'ϊδης

Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. "Χάλκινος" ο Ιακωβάκης στα 400μ εμπόδια, ενώ πολύ καλές είναι και οι επιδόσεις των υπολοίπων αθλητών της χώρας μας

Στα βήματα του Αγγελου Παυλακάκη "βάδισε" χθες ο νεαρός Χριστόφορος Χοϊδης στο Πρωτάθλημα Νέων (αθλητές κάτω των 22 ετών), που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο Ελληνας αθλητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ αφού πραγματοποιώντας συναρπαστική κούρσα πρώτευσε με χρόνο 10.19, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και την καλύτερη φετινή επίδοση στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδακερδίζει χρυσό μετάλλιο στα 100μ του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Είχε προηγηθεί η επιτυχία του Αγγελου Παυλακάκη στην προηγούμενη διοργάνωση του 1997. Σημειώνεται, ότι ο Χοϊδης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό παίρνοντας τη 2η θέση στη σειρά του, με πολύ καλή επίδοση, σημειώνοντας χρόνο 10.25.

"Είμαι ευχαριστημένος που νίκησα, πήρα το χρυσό και έκανα ατομικό ρεκόρ. Για να πω την αλήθεια περίμενα να κάνω μικρότερο χρόνο", δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι επόμενος στόχος του είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης".

Ωστόσο, οι επιτυχίες συνεχίζονται για τα ελληνικά χρώματα και από τους υπόλοιπους αθλητές μας. Συγκεκριμένα, ο Περικλής Ιακωβάκης πραγματοποιώντας πολύ καλή κούρσα στον τελικό των 400μ. με εμπόδια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 49.97, ενώ ο άλλος Ελληνας αθλητής της κούρσας, Λάμπρος Ζερβάκος, ακολούθησε στην 4η θέση με χρόνο 50.48. Ακόμη, ο Δημήτρης Μάκας πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ύψους, που θα γίνει σήμερα, πηδώντας 2.17μ. Η κούρασή, όμως, "πρόδωσε" τον Βάιο Τίγκα, αφού κατατάχτηκε 5ος στον τελικό της σφαιροβολίας, με βολή στα 18.72 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα στον τελικό των γυναικών, η Μαρία Κωλέτσου, κατατάχτηκε 10η με βολή στα 51.28μ. Μεγάλη εμφάνιση, όμως, πραγματοποίησε ο Χριστόφορος Χοϊδης, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων με 10.25, τερματίζοντας 2ος στη σειρά του. Στα 400 μέτρα, ο Τάσος Γκούσης πέρασε στο σημερινό ημιτελικό, αφού ήταν 4ος στη σειρά του με 46.78. Ατυχη, όμως, στάθηκε στα 400μ. εμπόδια η Χρύσα Γκουντενούδη αφού έμεινε 9η και εκτός τελικού, καθώς ήταν 4η στη σειρά της με 58.28. Στη δεύτερη σειρά, η Χριστίνα Πανάγου τερμάτισε τρίτη με 58.44.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ