Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Ναι στους χορηγούς... όχι στα μηνύματα

Αυστηρή τιμωρία θα περιμένει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο του καμπιονάτο τους ποδοσφαιριστές που αναγράφουν μέσα από την αθλητική τους φανέλα διάφορα λογότυπα και με τον τρόπο αυτό προσπαθούν είτε να κάνουν έμμεση διαφήμιση, είτε να προβάλλουν με μηνύματα κάποιο γεγονός.

"Από τώρα και στο εξής στη φανέλα θα επιτρέπεται να αναγράφονται μόνο λογότυπα χορηγών" (!), ανακοίνωσε η ιταλική ομοσπονδία. "Για κάθε άλλο λογότυπο θα επιβάλλεται τιμωρία απευθείας στον ποδοσφαιριστή, ανάλογα με την κάθε περίπτωση".

Το σήκωμα της φανέλας ιδίως κατά τη στιγμή των πανηγυρισμών από τους παίκτες, έγινε μόδα στην Ιταλία - και όχι μόνο - την οποία ξεκίνησε ο Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής σήκωνε τη φανέλα και τη γυρνούσε στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραβά την προσοχή όσων τον παρακολουθούσαν και ταυτόχρονα να διακρίνεται καθαρά το λογότυπο που κρυβόταν στο πίσω μέρος.

Από τότε το σήκωμα της φανέλας χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους, από τη διαμαρτυρία ενάντια σε αποφάσεις της UEFA, μέχρι και τις πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας στο Νότιο Ειρηνικό.

* Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση η εθνική ομάδα του Μεξικού κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Βολιβίας την οποία νίκησε με 1-0 και έτσι να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ΗΠΑ - Γερμανία. Το χρυσό γκολ για το Μεξικό, που τερμάτισε πρώτο στον Α' όμιλο, πέτυχε στο 54ο λεπτό ο Φρανσίσκο Παλένσια.

Την πρόκριση στα ημιτελικά εξασφάλισε και η Σαουδική Αραβία, που πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί της Αιγύπτου με 5-1. Στα ημιτελικά η Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ