Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 4281

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει, σύμφωνα με την 140ή/23-6-2000 απόφαση της Συγκλήτου, για το έτος 2000 το Βραβείο Περιβάλλοντος Ελ. Πλατάκη. Το βραβείο θα συνοδεύεται από το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου και από χρηματική ενίσχυση 1 (ενός) εκατομμυρίου δραχμών με ευγενή χορηγό την Ενωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου και θα απονεμηθεί σε πρόσωπο ή ομάδες προσώπων (συλλόγους, σωματεία, σχολεία κλπ.) που αποδεδειγμένα και κατά την διάρκεια τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας 1998 - 2000 έχουν επιδείξει συνεχές ενδιαφέρον ή δράση όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος της Κρήτης. Ως περιβάλλον νοείται τόσο το ανθρωπογενές (μνημεία, κτίρια, πόλεις κλπ.) όσο και το φυσικό περιβάλλον (θαλάσσιο ή χερσαίο).

Η επιτροπή κρίσεως αποτελείται από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ειδικούς στον τομέα των Περιβαλλοντικών Επιστημών, εκπροσώπους επιστημονικών Σωματείων και Επιμελητηρίων, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους Επιστημονικών φορέων.

Κατά την κρίση της επιτροπής, το Βραβείο μπορεί να κατανεμηθεί σε περισσότερους του ενός αποδέκτες. Πέραν του Βραβείου, θα απονεμηθεί ειδικός έπαινος συνοδευόμενος από το χρυσό μετάλλιο του Παν/μίου Κρήτης σε προσωπικότητα που έχει επιδείξει σημαντικό επιστημονικό ή θεσμικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος σε εθνικό επίπεδο.

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται είτε από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους είτε από πρόσωπα που γνωρίζουν το έργο τους. Το έργο για το οποίο υποβάλλεται υποψηφιότητα θα πρέπει να περιγράφεται συνοπτικά και σε έκταση που να μην υπερβαίνει τις δύο δακτυλογραφημένες σελίδες. Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα εάν το κρίνει απαραίτητο να ζητήσει παραπέρα διευκρινίσεις ή στοιχεία.

Ως ημερομηνία λήξεως υποβολής υποψηφιοτήτων, ορίζεται η Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2000. Η απόφαση της Επιτροπής θα ανακοινωθεί, μέχρι το τέλος του 2000, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ η απονομή του Βραβείου και η σχετική τελετή θα γίνουν, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2001 στην πλησιέστερη έδρα του Παν/μίου Κρήτης προς το χώρο δραστηριότητας του ή των τιμωμένων.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με FAX στα γραφεία της Πρυτανείας:

Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου (Γάλλος),

741 00 Ρέθυμνο

Τηλ. 0831-77900

FAX 0831-77909

(κα Π. Αναγνωστοπούλου)

Λεωφ. Κνωσού (Αμπελόκηποι)

714 09 Ηράκλειο

Τηλ. 081-393.210

FAX 081-210.106

(κα Χ. Τριγύρη)

απ' όπου και μπορούν να λαμβάνονται περισσότερες πληροφορίες.

Ηράκλειο 26 Ιουλίου 2000

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ