Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Φρόιντ ξέρει...

Είχα μια απορία, που με βασάνιζε εδώ και καιρό: Γιατί ο Κλίντον, μόλις βλέπει γυναίκα - κι όχι να πεις κάποια σαν την Κλόντια Σίφερ - ορμάει, αν και, όπως, εκ του τελικού αποτελέσματος, αποδείχτηκε, δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά σ' αυτό το "σπορ"; Κι ήρθε η Χίλαρι να μου τη λύσει. Η συμπεριφορά του αυτή - δήλωσε ευθαρσώς και δημοσίως η Κλίνταινα - οφείλεται στα ψυχολογικά τραύματα που του δημιουργήθηκαν, επειδή έβλεπε τη μαμά του να τσακώνεται με τη γιαγιά του. Και μην σπεύσετε να πείτε "εμ κερατού, εμ μαρτυριάρα η Χίλαρι", γιατί, για να γίνει γερουσιαστής στη Νέα Υόρκη η γυναίκα, θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να δείχνει ότι αγαπά τον σύζυγό της και με τα ελαττώματά του.

Τώρα, γιατί ο Κλίντον, μόλις βλέπει μια χώρα ν' αντιδράει στη "νέα τάξη πραγμάτων", ορμάει εναντίον της - μια άλλη απορία που έχω - δε μας εξηγεί η Χίλαρι. Μπορεί και αυτού του είδους η επιθετικότητά του να οφείλεται στα παιδικά τραύματά του, αλλά ευθύνες έχει και η Ολμπράιτ - αλήθεια, εξέτασε ποτέ η Χίλαρι τις σχέσεις του άνδρα της με τη Μαντλίν, ή τα ρίχνει όλα στην πεθερά της, πράγμα που, εκτός του ότι είναι άδικο, δε συνάδει με μια καθωσπρέπει νύφη;

Δεν ξέρω - βλέπετε, δε μίλησε σχετικά η σύζυγός του - αν ανάλογα παιδικά τραύματα αντιμετώπισε και ο Αμερικανός στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ και εκεί οφείλεται η απερισκεψία του να διακινδυνεύσει ακόμα και την έναρξη του Γ Παγκοσμίου Πολέμου, διατάζοντας τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα να συγκρουστούν με τα ρωσικά στην Πρίστινα και ευτυχώς που ...αντέδρασε ο Βρετανός στρατηγός, σερ Μάικλ Τζάκσον.

Και μην αναρωτηθείτε πώς μπορεί ν' αντιδρά ένας Βρετανός στρατιωτικός σ' έναν Αμερικανό, γιατί το βρετανικό στράτευμα είναι αξιόμαχο και υπερήφανο, όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο από την αναρρίχηση του Βρετανού υπουργού Αμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ - στη θέση του θρυλικού Σολάνα - αλλά κυρίως από την απόφαση του Μπλερ να επιτρέψει τη στελέχωσή του με τρανσέξουαλ.

Ψυχολογικοί, μάλλον, θα είναι οι λόγοι, που οδήγησαν τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών ν' ανακοινώσει ξαφνικά και άνευ ουσιαστικού λόγου, θέμα αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Μη νομίζετε ότι δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο Γιωργάκης γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Αμερική, όπου δημιουργούνται παιδικά τραύματα και ακολουθούν τον άνθρωπο για πάντα και παντού.

Και ποιος ξέρει; Μπορεί για όλα τα στραβά κι ανάποδα των υπουργών της κυβέρνησής μας - οι περισσότεροι των οποίων, άλλωστε, είναι αμερικανοθρεμμένοι κι αμερικανοσπουδαγμένοι - να ευθύνονται τραύματα της παιδικής τους ηλικίας και κακώς όλοι εμείς τα αποδίδουμε σε πολιτικούς ή άλλου είδους λόγους. Πώς να εξηγήσεις την επιμονή του Αρσένη να παίζει το ρόλο του Ηρώδη σε βάρος των μαθητών, ή την προτίμηση του Ακη να χορεύει ανά τρίμηνο ζεϊμπέκικο εκτός των ελληνικών συνόρων, ή τη συνήθεια του Γιάννου να χαμογελά χαζοχαρούμενα, όταν "θερίζουν" η λιτότητα και η φορολογία, μόνο με πολιτικά κριτήρια; Απαιτείται να βγουν αμέσως και να μιλήσουν σχετικώς οι σύζυγοι των υπουργών μας, για να ξέρουμε τι μας γίνεται και, βεβαίως, να παρέμβουν, πάραυτα οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι...

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ΗΠΑ στηρίζουν το αντιδραστικό καθεστώς(2010-06-11 00:00:00.0)
Παραμένουν «προσηλωμένοι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2010-05-15 00:00:00.0)
Δικομματική συμφωνία για την Κλίντον(2009-01-16 00:00:00.0)
Οι... φιλέλληνες(2000-05-24 00:00:00.0)
Αμαρτωλός λόγω αδυναμίας(1999-08-04 00:00:00.0)
Στον ανακριτή η Χ. Κλίντον(1996-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ