Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μεθοδεύεται νοθεία

Καταγγέλλεται η "γαλάζια" πλειοψηφία στη διοίκησή της για αλλοίωση των συσχετισμών

Σε νοθείες καταφεύγει η "γαλάζια" πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλαδικής Καπνεργατικής Ομοσπονδίας,προκειμένου να αλλοιώσει τους συσχετισμούς στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη,ώστε να διατηρήσει την πλειοψηφία και να συνεχίζει να παίζει το ρόλο "νεροκουβαλητή" στους εργοδότες του κλάδου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας, που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ, αποφάσισε, αν και εκκρεμεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων,να κάνει δεκτή τη συμμετοχή στο συνέδριο εκπροσώπων από το επιχειρησιακό σωματείο στο καπνεργοστάσιο του Μιχαηλίδη στο Πολύκαστρο Κιλκίς και από το νεοεμφανιζόμενο κλαδικό σωματείο καπνεργατών της Ξάνθης.Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, το νεοσύστατο κλαδικό σωματείο της Ξάνθης καλύπτει καπνεργάτες που εδώ και χρόνια είναι εγγεγραμμένοι στο κλαδικό σωματείο με έδρα την Καβάλα και έχουν πάρει μέρος στις εκλογές εκεί για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο. Οσον αφορά το επιχειρησιακό σωματείο, σημειώνεται ότι το επάγγελμα είναι εποχιακό και δεν απασχολούνται οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο στο ίδιο καπνεργοστάσιο.

Συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ καταγγέλλουν πως η πλειοψηφία της διοίκησης τηςΟμοσπονδίας δεν ασχολείται με τα προβλήματα που καίνε τον κλάδο, όπως εργασιακές σχέσεις, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ότι με τη στάση της συμβάλλει στην αποδυνάμωση του κλάδου, τροφοδοτώντας παραπέρα την ασυδοσία των καπνεμπόρων. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν μειωθεί από 25.000 σε μόλις 5.000 - 6.000. Ταυτόχρονα είναι σε έξαρση τα φαινόμενα της καταπάτησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της αφαίρεσης του δικαιώματος των τριετιών, ενώ ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται σε χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα.

Επίσης συνδικαλιστές από το Σωματείο Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την πλειοψηφία και για κατασπατάληση χρημάτων σε ημεραργίες και μετακινήσεις. Οπως αναφέρουν, αφού εξαντλήθηκαν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων, πρόσφατα η Ομοσπονδία έβαλε χέρι (για να πραγματοποιήσει το συνέδριο) και στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει από το 1979 για παιδικές κατασκηνώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ