Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΚ - ΔΑΝΕ
Την "πληρώνει" το ΝΑΤ

Ακόμη περιμένει το ΝΑΤ την πρώτη δόση για τα χρέη της ΔΑΝΕ

Τα "σπασμένα" από το "φάγωμα" της ΔΑΝΕ εξακολουθεί να πληρώνει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.Ο μεγαλομέτοχος της ΑΝΕΚ Σήφης Βαρδινογιάννης κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στη διοίκηση της "Δωδεκανησιακής" και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ Στέλιος Ζαμπετάκης κατέχει πλέον και την αντίστοιχη θέση στη ΔΑΝΕ. Ομως η ΑΝΕΚ, η οποία τελικά "κατάπιε" τη ΔΑΝΕ, έχει δώσει μέχρι τώρα στο ΝΑΤ μόνο μια εγγυητική επιστολή 170 εκατ. δραχμών,έναντι των τεράστιων χρεών της ΔΑΝΕ.

Η εξόφληση των οφειλών της ΔΑΝΕ υποτίθεται ότι ήταν για την ΑΝΕΚ μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε όταν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της παρέδωσε τη "Δωδεκανησιακή". Ηδη έχει περάσει μισός χρόνος από την ημέρα που η ΑΝΕΚ "πάτησε πόδι" στα Δωδεκάνησα, όμως από την πλευρά του υπουργείου όχι μόνο δεν έχει παρθεί κάποιο μέτρο προκειμένου η ΑΝΕΚ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά με προσωπικές παρεμβάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρου Σουμάκη έχουν προσφερθεί στην κρητική εταιρία μια σειρά διευκολύνσεις!

Χτες η εταιρία "DANE SEE LINE",όπως έχει ονομαστεί πλέον το "νέο σχήμα" ΔΑΝΕ - ΑΝΕΚ, θα έπρεπε να καταβάλει 60 εκατομμύρια δραχμές σαν δόση, για την εξόφληση των οφειλών της "Δωδεκανησιακής" προς το Ταμείο, οι οποίες ανέρχονται περίπου σε 1 δισ. δραχμές!

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της διοίκησης του ΝΑΤ, από την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου και κάθε βδομάδα το "νέο σχήμα" θα έπρεπε να καταβάλλει 60 εκατομμύρια δραχμές. Η πρώτη δόση είχε καθοριστεί για χτες, όμως μέχρι αργά χτες το μεσημέρι το ΝΑΤ δεν είχε εισπράξει δραχμή, ενώ από την πλευρά των αρμοδίων της "DANE SEE LINE", παρά την επικοινωνία μας, δεν έγινε κατορθωτό να εξακριβώσουμε αν τελικά η πρώτη δόση κατατέθηκε ή όχι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ