Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική ως το 2000

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής μέχρι τον Ιούνιο του 2000 παρουσιάστηκε σε μια εύχρηστη έκδοση, που η οποία διανέμεται δωρεάν από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΑ.

Στο πλαίσιο των ετήσιων σειρών συνεχίζεται ο κύκλος "Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι".Ανάμεσά τους βρίσκουμε τη Συμφωνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας της Βόρειας Γερμανίας, την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Βουδαπέστης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κολονίας κ. ά.

Στον κύκλο "Μεγάλοι ερμηνευτές" θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι δεξιοτέχνες στο πιάνο, όπως ο Αλαίν Λεφέβρ, ο Εμίλ Ναουμόφ, ο Τιλλ Φέλλνερ, αλλά και οι Ελληνες, Γιώργος Πέτρου και Χρίστος Παπαγεωργίου. Στο πλαίσιο της ίδιας σειράς θα γίνει και το Γκαλά Ρωσικής και Ιταλικής Οπερας με τους φημισμένους σολίστ του θεάτρου Μαρίνσκι.

Η σειρά Οπερα στο Μέγαρο Μουσικής θα εγκαινιαστεί με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη "Αντιγόνη", σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη. Επίσης, θα ανέβει η όπερα του Μοντεβέρντι "Στέψη της Ποππαίας" και το έργο του Βέρντι "Λομβαρδοί στην Πρώτη Σταυροφορία".

Στον κύκλο "Χορός στο Μέγαρο Μουσικής" θα γίνουν τρία διήμερα αφιερώματα στο χορό με τις ομάδες "Μικρό Χορευτικό Θέατρο", "Ανάλια" και "Μετακίνηση", ενώ θα εμφανιστεί ακόμα το μπαλέτο της Εθνικής Οπερας της Λυών.

Ο κύκλος "Γέφυρες", που διευθύνεται από τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο περιλαμβάνει τις "Μαριονέτες" του Σάλζμπουργκ, συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Νίκου Ξυδάκη, τα παραδοσιακά συγκροτήματα Ράδιο Ταρίφα και Σαρμπάντ κ. ά.

Η Καμεράτα έχει ετοιμάσει τρεις ενότητες συναυλιών, η πρώτη αφιερωμένη στον Μπαχ,η δεύτερη με τίτλο "Τάσεις του 20ού αιώνα" και η τρίτη αφιερωμένη στη μουσική για κιθάρα.Στις ειδικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται συναυλίες με τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάριο Φραγκούλη, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα κ.ά. Επίσης, θα εμφανιστεί η σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς, ενώ δύο συναυλίες θα δώσει η Πετίτ Μπαντ.

Στους θεματικούς κύκλους έχουν προγραμματιστεί: "Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου" (26-31/10), "Χριστούγεννα στο Μέγαρο" (18- 31/12), "Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (2-10/2/2000), "Σταυροδρόμια" (15 - 24 Απριλίου 2000), "Μουσικές στο κατώφλι του 21ου αιώνα" (9-24/10). Τέλος, οι φιλοξενούμενες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ