Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Νέα μεταγραφή

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Ματιάσεβιτς. Εκτιμήσεις Τουμπάκοβιτς για την ΑΙΚ και Μπάξτερ για την ΑΕΚ

Πέντε μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Τουμπάκοβιτς έχει πλέον στα χέρια του αξιόπιστη λύση για την αριστερή πλευρά, απ' όπου λόγω τιμωρίας θ' απουσιάσει ο Κασάπης. Χτες η ΑΕΚ απέκτησε τον Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, διεθνή με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας. Ο 21χρονος αριστεροπόδαρος μπακ χαφ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 250 εκατ. δρχ., ενώ η (πρώην πλέον ομάδα του) Βοϊβοντίνα θα πάρει περίπου 500 εκατ. δρχ.

Ο Ματιάσεβιτς είναι προσωπική επιλογή του "Τούμπα", που πιστεύει πως μπορεί να του δώσει πολύτιμες λύσεις. Ο νεαρός προπονήθηκε χτες και δήλωσε γνώστης των υψηλών στόχων της ομάδας και έτοιμος να βοηθήσει. Στην ΑΕΚ θα πάρει τη θέση ενός εκ των Σέμπουε, Μιλοβάνοβιτς, τους οποίους έχει ζητήσει ο Ηρακλής.

Στο μεταξύ επέστρεψε χτες από τη Σουηδία, όπου παρακολούθησε την αναμέτρηση ΑΙΚ - Μόγκιλεφ, ο Τουμπάκοβιτς. Δε θέλησε πάντως να πει πολλά για τις διαπιστώσεις του: "Η ΑΙΚ έχει πολλά προσόντα. Είναι φιλόδοξη και πειθαρχημένη ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Ορισμένοι παίκτες της είναι πολύ καλοί και ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Μόνο αν είμαστε σοβαροί θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε". Ως πιο επικίνδυνους παίκτες υπέδειξε τους Σέρνστρεμ και Κορνέλιουσον.

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε από την πλευρά του ο προπονητής στην ΑΙΚ, Στιούαρτ Μπάξτερ, για το παιχνίδι της 11ης Αυγούστου: "Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά και ο ήλιος έχει τις κηλίδες του. Είναι γνωστό ότι στην έδρα της η ελληνική ομάδα νιώθει πολλή σιγουριά και παίζει επιθετικό παιχνίδι. Αυτή η μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση μπορεί να ευνοήσουν την ΑΙΚ στην Αθήνα. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί αλλά δε νομίζω ότι είναι σε βάρος μας. Σ' αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα ο πρώτος αγώνας να είναι εκτός έδρας. Ξέρω πώς πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Αυτό δε σημαίνει όμως και ότι θα το πετύχουμε. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να βάλουμε αν είναι δυνατόν ένα γκολ στον εκτός έδρας αγώνα. Είμαστε σίγουροι για το παιχνίδι που παίζουμε κι αυτό είναι το πιο σημαντικό ατού που έχουμε. Κι όσο πιο ισχυρός είναι ο αντίπαλός μας, τόσο καλύτερη απόδοση έχουμε. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά έχουμε κι εμείς πιθανότητες κι ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ