Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εμπορευματοποίηση... εναντίον Εθνικής

Επιχειρηματοοικονομικά συμφέροντα εμπόδιο σε δύο προγραμματισμένα φιλικά της "γαλανόλευκης"

Εμπορευματοποίηση... εναντίον Εθνικής. Ο Βασίλης Δανιήλ ανακοίνωσε χθες τις επιλογές του για τα τρία φιλικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δεν είχε υπολογίσει όμως την "ανωτέρα βία" που ίσως σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των δύο. Οικονομικοί λόγοι και επιχειρηματικά παιχνίδια θέτουν υπό σοβαρή αμφιβολία τη διεξαγωγή των παιχνιδιών με την Παραγουάη.

Στη σύμβαση με την εταιρία (ΟΥΦΑ) που 'χει αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της "γαλανόλευκης" κάθε αντίπαλος κοστολογήθηκε με ορισμένο ποσό. Ακόμα η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη στην προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία να 'χει δώσει φιλικά με ομάδες που θ' αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο ποσό. Αν αυτό δε συμβεί η σύμβαση ανανεώνεται αυτόματα για δύο ακόμα χρόνια.

Τα δύο φιλικά με την Παραγουάη θα συνέβαλλαν καθοριστικά στην τήρηση της συμφωνίας, αλλά ξαφνικά (;) παρουσιάστηκε πρόβλημα. Οι Λατινοαμερικανοί εκτός του πριμ απαίτησαν εκ των υστέρων συνεκμετάλλευση των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Κάτι που σημαίνει πως η ομοσπονδία ή θα πληρώσει ένα σεβαστό ποσό ή θ' ακυρώσει τα παιχνίδια... Στην ΕΠΟ αναζητούν λύση στο πρόβλημα και η βασική σκέψη είναι να καταγγείλουν τους Παραγουανούς αναζητώντας ταυτόχρονα άλλο αντίπαλο αντίστοιχης εμβέλειας. Οι πληροφορίες θέλουν αυτός να 'ναι η Βολιβία.

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας κάλεσε για τις τρεις συναντήσεις 55 ποδοσφαιριστές. Ο αριθμός είναι μεγάλος για δύο λόγους. Αφ' ενός γιατί θέλει να κάνει αρκετές δοκιμές, αφ' ετέρου γιατί πολλοί έχουν υποχρεώσεις και δεν μπορούν να συμμετέχουν σ' όλα τα παιχνίδια. Ετσι και στις τρεις αποστολές θα συμμετέχουν μόνο πέντε οι Κατσαμπής, Παντελής Κωνσταντινίδης, Δερμιτζάκης, Ουζουνίδης, Νταμπίζας. Οι υπόλοιποι ανά αγώνα είναι:

Με το Μεξικό (16/8, Ξάνθη): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Αντζας, Μιχόπουλος, Φρούσσος, Κυπαρίσσης, Παπαδημητρίου, Κούτσης, Στολτίδης, Ζαγοράκης.

Με την Παραγουάη; (18/8, Καυτατζόγλειο): Αντζας, Νινιάδης, Μαυρογενίδης, Νικοπολίδης, Λυμπερόπουλος, Μπασινάς, Ατματζίδης, Κασάπης, Νικολαϊδης, Λάκης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Κωνσταντινίδης.

Με την Παραγουάη; (20/8, Καβάλα): Μιχόπουλος, Βενετίδης, Φρούσσος, Νικοπολίδης, Λυμπερόπουλος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Πατσατζόγλου, Παπαδημητρίου, Κυπαρίσσης, Στολτίδης, Κούτσης, Λιολίδης.

  • Με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, πρόστιμο και αποβολή από το κύπελλο απειλεί η ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό, αν δεν άρει τις επιφυλάξεις του από τη διακήρυξη του θεσμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ