Σάββατο 14 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν ξέρουν τι έχουν!

Αξίζει να κάνουμε μια αναφορά για την περιβόητη ναυτιλιακή κρίση που έχουν κάνει... "σημαία" οι Ελληνες εφοπλιστές, αξιώνοντας νέα σκανδαλώδη υπερπρονόμια. Αυτή ακριβώς η ναυτιλιακή κρίση δεν άγγιξε ούτε... τρίχα από τους Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι εξακολουθούν να συσσωρεύουν αστρονομικά υπερκέρδη και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς. Αυτό αποκαλύπτει και η ετήσια έρευνα της Petrofin Research, που είδε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα στοιχεία της έρευνας είναι αποκαλυπτικά, καθώς αναφέρονται στις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες αποτελούν το "δείκτη", για την κατάσταση του συνόλου της ελληνικής εφοπλιστικής δραστηριότητας.

Από το 1998 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 1999, 19 ναυτιλιακές διαχειρίστριες εταιρίες δεν έχασαν ούτε μονάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εξακολουθώντας να διαχειρίζονται στόλο με πάνω από 25 πλοία η καθεμία. Οι εταιρίες αυτές αποτελούν το 2,5% των 754 εταιριών των Ελλήνων εφοπλιστών. Επιπλέον, οι διαχειρίστριες εταιρίες με στόλο από 16 ως 24 πλοία αυξήθηκαν μέχρι το πρώτο 6μηνο του 1999 κατά 127%!Οι εταιρίες αυτές αποτελούν το 3,4% των διαχειριστριών εταιριών στο σύνολο των 754. Οι εταιρίες που διαχειρίζονται 9 ως 15 πλοία αυξήθηκαν κατά 12% φτάνοντας τις 76!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ