Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφίζοντας - φωτογραφίζοντας στις Σπέτσες

Μια ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση ζωγραφικής και μια έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται, στις 28 Αυγούστου,στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - Σπέτσες" (στο συγκρότημα Νησιά, τηλ. 0298 - 75228). Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα "... Θάλαττα! Θάλαττα!",γίνεται στα πλαίσια της τοπικής γιορτής του νησιού "ΑΡΜΑΤΑΣ". Θα εκτεθούν έργα των ζωγράφων: Γιώργου Γκολφινόπουλου, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Μάγδας Λεβεντάκου, Μιχάλη Μαρκουλάκη, Δημήτρη Μυταρά, Θόδωρου Παντελέων, Λάκη Πατρασκίδη, Πάρι Πρέκα, Νίκου Στεφάνου, Παναγιώτη Τέτση, Κώστα Τσόκλη, Αλέκου Φασιανού και Μανώλη Χάρου.

Με φόντο το μπλε και την προσωπική γραφή των καλλιτεχνών της έκθεσης, τα έργα αναφέρονται στο πιο οικείο και αγαπητό φυσικό στοιχείο για τον Ελληνα, τη θάλασσα. Τη θάλασσα που λάτρεψε, ύμνησε, τραγούδησε, ονειρεύτηκε. Μέσα από το εικαστικό έργο δεκατριών ζωγράφων θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες μιας ακόμη ιδιαίτερης επικοινωνίας.

Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας Τέχνης την ίδια μέρα εγκαινιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας της Αννας Σκαρλάτου με τίτλο "Νυχτερινά τοπία... εν κινήσει".Για τη δουλιά της Αννας Σκαρλάτου ο Δ. Μυταράς λέει: "Πιστεύω ότι ήταν από τις πρώτες προσπάθειες στην Ελλάδα για μια καθαρά "ανεικονική" φωτογραφική αντίληψη που απηχούσε τα παράλληλα ρεύματα της ζωγραφικής, όπως αυτά φάνηκαν να κυριαρχούν τη δεκαετία '60 και '70. Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμη την εύστοχη διανομή των σχημάτων στο χώρο και την κίνηση όπως φαίνεται να ακινητοποιείται στο χρόνο".

"Αναμετρούμενη με τη Γεωγραφία των Σπετσών" - όπως επισημαίνει και η ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού - "η καλλιτέχνις οδηγήθηκε ενσυνείδητα στη λύση της κατάκρυψης. Η προσωπική γραφή της Αννας Σκαρλάτου είναι μαγικά παλινδρομική. Η ενότητα με τα καράβια και τα φώτα της νύχτας, ακολουθεί τους αέναους κύκλους του θαλασσινού νερού και του χρόνου, την παλίρροια, την άμπωτη και ξανά την παλίρροια. Τα σχήματα διαλύονται σε έννοιες και το συγκεκριμένο χάνεται στα φωτεινά του απόνερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ