Κυριακή 22 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λαϊκή πάλη κατά των στρατηγείων

Αντιπολεμικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Επιτροπή κατά του Πολέμου, στη Λάρισα

Αγωνιστικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις διοργανώνει στη Λάρισα, η Επιτροπή κατά του Πολέμου,την οποία έχουν συστήσει όλοι οι δευτεροβάθμιοι και πολλοί πρωτοβάθμιοι μαζικοί φορείς και άλλες οργανώσεις του νομού.

* Την Τετάρτη, 25 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου,θα γίνει αντιπολεμική συναυλία,με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.

* Την Παρασκευή, 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου,θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης,με θέμα "ο ρόλος των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον" και με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη και των καθηγητών πανεπιστημίου Ζήση Παπαδημητρίου και Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.

* Την Τρίτη, 31 Αυγούστου,θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια πορεία προς τις εγκαταστάσεις του χερσαίου στρατηγείου του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο στρατόπεδο "Σχοινά".

Η Επιτροπή κατά του Πολέμου θα συνεχίσει τον αγώνα, με πολλές μορφές, (μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, περιοδείες, συναντήσεις κι επαφές με δημάρχους του νομού και εκπροσώπους μαζικών φορέων και με άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις) και καλεί το λαό της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας, να συμμετάσχει στην πάλη, απαιτώντας να μην εγκατασταθούν και να μη λειτουργήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, υλοποιώντας την απόφαση για υλοποίηση της Νέας Δομής της Συμμαχίας, έχουν δρομολογήσει τη λειτουργία του χερσαίου στρατηγείου του Τυρνάβου, από την 1η Σεπτέμβρη - τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στον Οκτώβρη - και, ταυτόχρονα, του αεροπορικού, το οποίο προσωρινά θα ενεργοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα της μόνιμης εγκατάστασης και λειτουργίας του, στην περιοχή του Κουτσόχερου. Η απόφαση για ενεργοποίηση των στρατηγείων έδωσε ήδη την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει- μέσω των Αμερικανών - προς την ελληνική κυβέρνηση το θέμα του επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο, απαιτώντας - ούτε λίγο, ούτε πολύ - να έχει αυτή τον έλεγχο σε πάνω από 15 ελληνικά νησιά και δεκάδες ελληνικές βραχονησίδες. Και το "περίεργο" είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση - παρά τις λεκτικές αντιδράσεις της, για τις απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις και τις ύποπτες αμερικανικές και ΝΑΤΟικές μεθοδεύσεις - φαίνεται να το συζητά, έστω κι αν είναι "ηλίου φαεινότερον" ότι πρόκειται για επιχείρηση υπονόμευσης της εθνικής ανεξαρτησίας και απεμπόλησης της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας...

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ