Κυριακή 22 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ελβετία, η πορνεία και τα "στραβά μάτια" της Δύσης

Γύρω από τη χρηματοδότηση του "UCK" φαίνεται ότι εμπλέκεται ένα διεθνές τραπεζικό κύκλωμα, που, παρότι είναι γνωστό το παράνομο των δραστηριοτήτων του "UCK", παραμένει ανέγγιχτο από κυβερνήσεις και διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, μηχανισμούς ελέγχου κλπ. Μάλιστα, αν σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, "ένα από τα κυριότερα ευάλωτα σημεία του "UCK" φαίνεται να είναι το οικονομικό και τραπεζικό δίκτυο υποστήριξής του", αυτό το δίκτυο, κάτω από την ανοχή και τα "στραβά μάτια" της Δύσης έχει αποδειχτεί εξαιρετικά... ανθεκτικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη ΝΑΤΟική έκθεση "η χρηματοδότηση του "UCK" προέρχεται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανθρώπων που συνεισφέρουν από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και πιθανά τη Μέση Ανατολή".

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι "πάνω από μισό εκατομμύριο Αλβανών Κοσσοβάρων ζουν στη Δυτική Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο και τις σκανδιναβικές χώρες. Η απόκτηση των όπλων από το εξωτερικό χρηματοδοτείται κυρίως από αλβανικές κοινότητες Κοσσοβάρων στη Δ. Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα έσοδα του 3% από το εισόδημα των μεταναστών (πρόκειται για το λεγόμενο φόρο ανεξαρτησίας, που είχε επιβάλει η φερόμενη ως "σκιώδης κυβέρνηση" των Αλβανοφώνων σε όλους τους Κοσσοβάρους Αλβανούς του εξωτερικού το ύψος του οποίου ισούτο με το 3% του μηνιαίου εισοδήματός τους...), από διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία".

Οπως όλοι οι εγκληματίες

Μια καθ' όλα εγκληματική οργάνωση, όπως ο "UCK", δε θα λάθευε... Οπως πιστεύει το ΝΑΤΟ η έδρα της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης βρίσκεται στην... Ελβετία, αν και χρήματα μεταφέρονται μέσω τραπεζών "οπουδήποτε"!

Τα στοιχεία που περιέχονται στα έγραφα του ΝΑΤΟ είναι αποκαλυπτικά:

"Η οικονομική δραστηριότητα και διαχείριση πιστεύεται - λέει το ΝΑΤΟ - ότι έχει κέντρο της κυρίως την Ελβετία, αν και χρήματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταφέρονται μέσω τραπεζών οπουδήποτε αλλού", αν και - όπως συμπληρώνεται - "η έκταση του τραπεζικού δικτύου δεν είναι απολύτως σαφής".

Σύμφωνα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, "μια αξιόπιστη αναφορά κάνει λόγο για τραπεζικούς λογαριασμούς του "UCK" σε 19 χώρες"! Από αυτούς "οι 14 λογαριασμοί είναι γνωστοί με το όνομα "HOMELAND is Calling" (σ. σ.: "Η πατρίδα καλεί") και 18 αφορούν χρήματα που έχουν σχέση με τη σκιώδη κυβέρνηση...".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ακόλουθο στοιχείο της ΝΑΤΟικής έκθεσης:

"Σύμφωνα με τον κ. Κικμάρι, τον αντιπρόσωπο του "UCK" στη Γερμανία, τα περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης στην εξορία είναι 900 εκατ. γερμανικά μάρκα, 800 εκατ. από τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη χρηματοδότηση της άμυνας και 100 έχουν τοποθετηθεί σε ένα λογαριασμό που είναι γνωστός σαν "δράση για την Ντρένιτσα"".

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Πολύ απλά ότι το 90% και πλέον των χρημάτων που με διάφορους τρόπους συλλέγονταν από τους εξτρεμιστές Κοσσοβάρους πήγαιναν για την... "άμυνα". Και βεβαίως για την "άμυνα" χρειάζονται στρατοί. Εν προκειμένω ο "UCK"...

Τι έκανε για όλα αυτά η διεθνής κοινότητα των "ανθρωπιστών"; Οπως αναφέρεται στη ΝΑΤΟική έκθεση, "η διεθνής κοινότητα μόνο πρόσφατα έμαθε το μέγεθος της χρηματοδότησης που γίνεται στους Κοσσοβάρους από Αλβανούς στην Ευρώπη. Πολλές κυβερνήσεις έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να σταματήσουν αυτή την πρακτική, τουλάχιστον μέσω των νόμιμων οικονομικών οργανισμών, μέχρι οι διαχειριστές των χρημάτων αυτών να μπορούν να δώσουν λογαριασμό για τα χρήματα που έχουν μαζευτεί και για την τελική τους χρήση"...

Βέβαια οι "προθέσεις" των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν αποδείχτηκαν και τόσο ισχυρές. Ουδέποτε οι "ταμίες" του "UCK" μπόρεσαν να δώσουν λογαριασμό για το "νόμιμο" των δραστηριοτήτων τους και αυτό, διότι, απλούστατα, ουδέποτε τους ζητήθηκε λογαριασμός...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποσό 40 εκατ. ευρώ για μίζες (2009-04-16 00:00:00.0)
Αποκαλύψεις πρακτόρων (2004-11-20 00:00:00.0)
Στο χάος της ανομίας και της φαύλης βίας (2000-01-09 00:00:00.0)
Στρατηγός Κλαρκ: "Για όλα φταίει ο Μιλόσεβιτς"... (1999-07-14 00:00:00.0)
"Ολα τα μέτωπα ανοιχτά" (1999-04-27 00:00:00.0)
Νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων (1998-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ