Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση

"Θερμή" υποδοχή στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν στη Θεσσαλονίκη και οι συνταξιούχοι με πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη,που διοργανώνουν πέντε Ομοσπονδίες Συνταξιούχων, των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ,απαιτώντας ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και δηλώνοντας την απόφασή τους να υπερασπιστούν τη μεγάλη κατάκτηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε υπόμνημα που έστειλαν στον πρωθυπουργό οι πέντε Ομοσπονδίες στηλιτεύουν την αρνητική του στάση απέναντι σε όλα τα αιτήματά τους στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν μαζί του. Προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη διάρκεια του χειμώνα, αν η κυβέρνηση συνεχίσει στην ίδια αντισυνταξιουχική πολιτική. Τονίζουν ότι οι συνταξιούχοι θα απαντήσουν σε αυτή την πολιτική και με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές.

Στα τελευταία 8 χρόνια οι απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων έχουν ανέλθει στο 25 - 30% και οι συντάξεις έχουν πέσει στα επίπεδα πριν το 1980. Οι αυξήσεις κοροϊδίας σε συνδυασμό με τη φορομπηχτική πολιτική - υπογραμμίζουν - έχουν σαν αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, εφαρμόζοντας στην πράξη τη "Λευκή Βίβλο" και τις εντολές ΟΟΣΑ και Ελλήνων βιομηχάνων, με την κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επιβολή της πλήρους ανταποδοτικότητας, την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 65 χρόνια, κλπ.

Ο Γ. Ραφαηλίδης,πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης, σε δήλωσή του στον "Ρ" αναφέρεται στα προβλήματα της πόλης, όπου εγκαινιάζεται ο νέος γύρος πανσυνταξιουχικών κινητοποιήσεων, και επισημαίνει: "Το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιο κλείνουν ή μετατρέπονται σε κέντρα προώθησης εμπορευμάτων που παράγονται σε άλλες χώρες. Παρά τις εισηγήσεις για λύσεις που προβάλλει το εργατικό κίνημα, η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ονειροπολεί να λύσει το πρόβλημα του λαού της Θεσσαλονίκης με παραδουνάβιες ή παρευξείνιες τράπεζες και οργανισμούς οικονομικής εξόρμησης επιχειρηματιών στη Βαλκανική ενδοχώρα.

Αυτό όμως που διερωτάται ο κάθε εργάτης και άνεργος είναι: τι με ωφελεί αυτό εμένα; Μου δίνει δουλιά, μου δίνει το απαραίτητο μεροκάματο για τα παιδιά μου; Πώς θέλουμε εμείς την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας; Να χρηματοδοτηθούν από την κυβέρνηση έργα υποδομής. Να υπάρξει έλεγχος στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων. Να ενισχυθεί η δημόσια υγεία. Να ενταχθεί στο ΕΣΥ και να λειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου". Η κυβέρνηση, που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση, να αναλάβει αμέσως τις ευθύνες της για τη λύση του κύριου προβλήματος της ανεργίας. "


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ