Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε άλλες 12 απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση της "ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ" (θυγατρική της SIEMENS), αυξάνοντας έτσι το αριθμό των απολυμένων τους τρεις τελευταίους μήνες στους 36! Η επιχείρηση που απολύει τους εργαζόμενους βάσει του 2% το μήνα, έχει ανακοινώσει στο σωματείο ότι θα πρέπει να αποδεχτεί συνολικά 80 - 100 απολύσεις, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της "πεσμένης αγοράς".

Την ίδια όμως στιγμή, ο ισολογισμός της επιχείρησης για το οικονομικό έτος 1998, εμφανίζει κέρδη αυξημένα κατά 137%. Ετσι με βάση αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι ο στόχος της "ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ" είναι η μείωση των 600 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, προκειμένου να αντικατασταθούν με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, δίμηνης και τρίμηνης διάρκειας. Ηδη αυτή την περίοδο οι συμβασιούχοι είναι περίπου 200.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, το επιχειρησιακό σωματείο αδιαφορεί προκλητικά και ενώ οι απολύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, οι αντιδράσεις του εξαντλούνται στο να ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης, που σημειωτέον δεν έχει γίνει, αφού ο γενικός διευθυντής έλειπε στη... Γερμανία. Η... επίμαχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός της βδομάδας και στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση, θα ακολουθήσει γενική συνέλευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ