Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Επί ποδός" οι συνταξιούχοι

Από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι για να δώσουν μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι ομοσπονδίες τους, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη

Στο "πόδι" βρίσκονται οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, που ετοιμάζονται να"ανέβουν" στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη προκειμένου να "υποδεχτούν" αγωνιστικά τον πρωθυπουργό που, από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης, θα εξαγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 2000. Την πανελλαδικήπανσυνταξιουχική συγκέντρωση διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΕΛΤΑ - ΝΑΤ,για να καταδικάσουν - όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους - και να καταγγείλουν τη σκληρή και απάνθρωπη πολιτική. Επίσης, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και επίσης να παραιτηθεί από τα σχέδιά της να ισοπεδώσει το ασφαλιστικό σύστημα.

Από Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κοζάνη,αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας, συνταξιουχικά σωματεία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση και έχουν κλειστεί πούλμαν για τη μεταφορά των συνταξιούχων.

Οι πέντε Ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι "η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η μέχρι σήμερα αντιλαϊκή πολιτική της, έφερε σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και δεν μπορεί να μας εξαπατά με το ΕΚΑΣ - που το παίρνει ο ένας στους τέσσερις συνταξιούχους και από αυτούς μόνο οι μισοί παίρνουν όλο το ποσό - ούτε και με τις προεκλογικού τύπου ψευτοϋποσχέσεις που και αυτές είναι πολύ κάτω των απαιτήσεών μας".

Επισημαίνουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τα κέρδη των βιομηχάνων, αφού στη συνάντηση του πρωθυπουργού τόσο με τον ΣΕΒ όσο και με τους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας, συμφώνησε σε όλες τις απαιτήσεις τους.

"Αυτή η πολιτική, τονίζουν, μόνο με τον ενωμένο αγώνα των εργατών - συνταξιούχων και όλων όσοι θίγονται από αυτή, μπορεί να ανατραπεί. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί σ' αυτή την πολιτική".

Από την Αθήνα τα πούλμαν θα ξεκινήσουν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης το Σάββατο στις 7.30 το πρωί, ενώ τα οδοιπορικά έξοδα θα καλυφθούν από τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ