Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΝΕ
Μετά το πλιάτσικο, το σκάνδαλο

Απόφαση - καταδίκη για τους μικρομετόχους και τα ασφαλιστικά ταμεία χτες από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε! Χτες - και ενώ μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η Γενική Συνέλευση των μετόχων της "Δωδεκανησιακής Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας" - εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσων,με την οποία η ΔΑΝΕ υπάγεται στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90,περί προβληματικών επιχειρήσεων και έτσι ρυθμίζεται ένα μεγάλο τμήμα των συνολικών οφειλών της εταιρίας (προς τράπεζες, δημόσιο και άλλα Ταμεία)! Η απόφαση "καταδίκη" για τα ασφαλιστικά Ταμεία, τους μικρομετόχους και συνολικά το δημόσιο, εκδόθηκε χτες "όλως τυχαίως" και ενώ εξελισσόταν μέχρι αργά η κρίσιμη συνέλευση των μετόχων της ΔΑΝΕ! Εξάλλου, ο Βαρδινογιάννης, είχε κάνει σαφές, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ΑΝΕΚ "θα εγγυηθεί" την εξόφληση των οφειλών της ΔΑΝΕ προς το ΝΑΤ, μόνο αν ενταχθεί η εταιρία στο άρθρο 44 του νόμου 1892/90 περί προβληματικών επιχειρήσεων!

Μετά το "πλιάτσικο" που έγινε σε βάρος της ΔΑΝΕ, κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια και αφού έγιναν ένα σωρό διευκολύνσεις από το ΠΑΣΟΚ προς την ΑΝΕΚ - ΔΑΝΕ, σήμερα παραγράφεται ένα μέρος των χρεών της εταιρίας, τα οποία υποτίθεται ότι είχε αναλάβει να ξεχρεώσει ο... "σωτήρας" ΑΝΕΚ!

Από την άλλη, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωνε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι "το ΝΑΤ είναι απολύτως προβληματικό Ταμείο".Αυτό όταν, με προσωπική του ευθύνη το ΝΑΤ,παρά τη δέσμευση της ΑΝΕΚ - προκειμένου να βάλει "πόδι" στα δωδεκάνησα "τρώγοντας" τη ΔΑΝΕ - προς το ΥΕΝ ότι θα πληρώσει τις οφειλές της ΔΑΝΕ (τα χρέη της οποίας μέχρι το τέλος του 1998 ανέρχονταν σε 16 δισ. δραχμές) και τις οφειλές της ύψους 1 δισ. δραχμών προς το ΝΑΤ,είχε εισπράξει μόνο μια εγγυητική επιστολή 170 χιλιάδων δραχμών!Κατά τα άλλα, λες και ήξερε τις εξελίξεις, ο υπουργός δήλωσε χτες ότι δε "θα δεχτεί καμία εταιρία που να χρωστά" και ότι οι οφειλές θα πρέπει να έχουν πληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ