Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσπάθεια μέχρις εσχάτων

Χωρίς να παραγνωρίζουν τη δύσκολη πραγματικότητα, από χθες οι "γαλανόλευκοι" βρίσκονται στο Οσλο, αισιοδοξώντας ότι μπορούν να επιστρέψουν νικητές. Από το Σάββατο ξεκινάει για την εθνική μας η προσπάθεια της "μεγάλης επιστροφής". Η πρώτη πράξη της τριλογίας περιλαμβάνει τη συνάντηση με τη Νορβηγία και ακολουθούν Αλβανία (εντός), Σλοβενία (εκτός). Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλό μας, το σενάριο "αγγίζει" τα σύνορα της φαντασίας. Για ν' αποκτήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δικαίωμα να διεκδικήσει σε μπαράζ πρόκριση στα τελικά του EYRO 2000, πρέπει να πάρει την 2η θέση. Εκεί θα τ' οδηγήσει συγκομιδή 9 βαθμών αλλά και συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Απαντες έχουν κατανοήσει ότι όλα αυτά δεν είναι εύκολο να συμβούν, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν ως το τέλος και ό,τι βγει. Ο Βασίλης Δανιήλ λίγο πριν την αναχώρηση παρουσιάστηκε αισιόδοξος: "Εχουμε αντίπαλο την πρωτοπόρο του ομίλου. Μας δίνετε η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια καινούρια κατάσταση και να μείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση πρόκρισης. Αναμφίβολα είναι δύσκολο παιχνίδι, με τις ιδιαιτερότητές του αλλά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε".

"Πονοκέφαλος" του ομοσπονδιακού εκλέκτορα παραμένει η κατάσταση του Μαχλά. Ο παίχτης του Αγιαξ βρίσκεται στη Νορβηγία αλλά όπως είπε ο Δανιήλ "θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν είναι απόλυτα έτοιμος. Αλλιώς δε ρισκάρω".

Αντίθετη είναι η πραγματικότητα στην ελπίδων, αφού η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί. Τη νίκη θέλουν οι "μικροί" για λόγους γοήτρου αλλά και κατάκτηση της πρώτης θέσης ώστε να γίνει πιο εύκολη η συνέχεια. Ο Γιάννης Κόλλιας θεωρεί πως "είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ