Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αγώνας ανθρωπιάς στην Τούμπα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Με επικεφαλής τους διεθνείς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές Μάρτσιο Σάντος, Ντε Ολιβέιρα και Κλαούντιο Ταφαρέλ και όλα τ' άλλα αστέρια της, εκτός των διεθνών της, που έχουν υποχρεώσεις με την εθνική της χώρας τους, έφθασε χτες στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Γαλατασαράι, ενόψει του σημερινού αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει στην Τούμπα στις 9 μ.μ. για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κωνσταντινούπολης. Μαζί με την ξένη ομάδα έφθασαν και 23 Τούρκοι δημοσιογράφοι και πέντε τηλεοπτικά συνεργεία με αρκετούς φωτορεπόρτερ.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης την αποστολή της τουρκικής ομάδας περίμενε αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο μάνατζερ Σταύρος Σαράφης, που αντιφωνώντας τον επί κεφαλής της Γαλατασεράι, είπε: "Σας καλωσορίζουμε με την πεποίθηση πως το μικρό διάστημα της παρουσίας σας στην πόλη μας θα γίνει απαρχή για το άνοιγμα νέων δρόμων φιλίας και συνεργασίας και ελπίζουμε πως η διαμονή σας στη Θεσσαλονίκη θα είναι ευχάριστη".

Σαν αδέλφια χαρακτήρισε τον ελληνικό και τον τουρκικό λαό ο γενικός διευθυντής της Γαλατασαράι, Αντές Ερζέν, μόλις έφθασε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη: "Μας συγκινεί η πρόταση του ΠΑΟΚ και γι' αυτό την αποδεχτήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι γεγονός πως είχαμε πολλές προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες για τη διεξαγωγή ενός φιλικού παιχνιδιού, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά αποδεχτήκαμε μόνο την πρόταση του ΠΑΟΚ που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, αφού η βοήθεια των Ελλήνων μετά το σεισμό ήταν συγκινητική. Το δάκρυ των ανθρώπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τα θύματα των σεισμών, ήταν κάτι συγκλονιστικό για μας. Είμαστε σαν αδέλφια, άλλωστε τρώμε στα ίδια τραπέζια και δοκιμάζουμε τους ίδιους μεζέδες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Ακόμα στην πατρίδα μου διασκεδάζουμε με τις ελληνικές ταινίες και τη Βουγιουκλάκη".

Πριν από τον αποψινό αγώνα με πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ, θα βραβευτούν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, από το κλιμάκιο που πήγε στην Τουρκία και βοήθησε στις αναζητήσεις των θυμάτων του σεισμού, ενώ θα μεταδοθεί μαγνητοφωνημένο μήνυμα του οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3 και το "Seven", ενώ η κρατική τηλεόραση θα αναλάβει και το τηλεμαραθώνιο αγάπης, για την ενίσχυση του λογαριασμού που άνοιξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Εθνική Τράπεζα υπέρ των σεισμοπαθών. Πριν από τον αγώνα θα απευθύνουν χαιρετισμό στους φιλάθλους ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Μπατατούδης και ο ομόλογός τους της Γαλατασαράι Σουρέν Φαρούκ. Ακόμα θα τιμηθεί από τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ Στράτο Γιδόπουλο, ο διαιτητής Ναούμ Μιντιούρης ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Σήμερα το πρωί η τουρκική ομάδα θα επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη το τουρκικό προξενείο, όπου και το σπίτι που μεγάλωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ