Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Βουτιά στα... ρηχά

Η αδύναμη Σλοβενία σήμερα πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας στην Ιταλία

Χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλο πάθος για διάκριση και επιτυχία που έχει θέσει η Εθνική ομάδα των ανδρών μπαίνει σήμερα στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 16.15 ώρα Ελλάδας (ΕΤ-1) αντιμετωπίζει τη Σλοβενία σε έναν καθοριστικό αγώνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Και αυτό γιατί εάν η Εθνική μας καταφέρει τόσο σήμερα όσο και αύριο, που αντιμετωπίζει τη Σλοβακία (τις δυο ασθενέστερες ομάδες του ομίλου), να πάρει τη νίκη τότε έχει εξασφαλίσει -εκτός απροόπτου- την είσοδό της στην οκτάδα. Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο μετέχουν ακόμη η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Κροατία και στην επόμενη φάση περνάνε οι τέσσερις πρώτες.

Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας είναι άριστο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Ο Ελληνας τεχνικός στηρίζει πολλά στη δίψα των παικτών για διάκριση, κάτι που φάνηκε και στη διάρκεια της προετοιμασίας, όπου όλοι είχαν μεγάλη όρεξη για δουλιά. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου ξεχωρίζει το ντέρμπι της Ιταλίας με την Ουγγαρία, ενώ η Κροατία θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία. Στον άλλο όμιλο θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Γερμανία - Ισπανία, Ολλανδία - Ρωσία, Ρουμανία - Γιουγκοσλαβία.

Πυρ και μανία Ούγγροι και Γιουγκοσλάβοι

Νωρίς νωρίς άρχισαν τα... ντέρμπι στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά την ανακοίνωση της ιταλικής ομοσπονδίας ότι μετά τον αγώνα Ρόμα - Φλωρεντία πιάστηκαν ντοπαρισμένοι ο Ούγγρος Μπένεντεκ και ο Γιουγκοσλάβος Βουγιασίνοβιτς. Ετσι τόσο οι Μαγιάροι όσο και οι Πλάβι θα στερηθούν των υπηρεσιών των δυο καλύτερων παικτών τους και αυτό εξόργισε τους υπευθύνους των δυο χωρών που μίλησαν για σκευωρία.

Στην Ιταλία και οι γυναίκες

Μετά τους άνδρες και η Εθνική γυναικών αναχωρεί σήμερα για την Ιταλία όπου θα δώσει τη δική της μάχη για διάκριση στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Πράτο και αρχίζει το Σάββατο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώντας Μουδάτσιος, έχει στη διάθεσή του 15 πολίστριες, οι οποίες είναι: Ελληνάκη, Μωραϊτίδου, Μωραϊτη, Βάσου, Καραπατάκη, Κοζομπόλη, Ασιλιάν, Μελιδόνη, Μανέτα, Μάστορη, Μητσάνη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέχει στο Β όμιλο με αντιπάλους την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ