Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
"Για το καλό της επιχείρησης"...

"Τόσα δίνω, πόσα θες"... Εκτός από στίχο οι τέσσερις αυτές λέξεις συνθέτουν και το "πεδίο" πάνω στο ή για το οποίο χώρισαν οι δρόμοι (NETMEND) ΑΕΚ - Μελισσανίδη. Επιχειρηματικά και προσωπικά συμφέροντα ήταν η πραγματική αιτία. Οπως παραδέχτηκε χτες ο διευθύνοντας σύμβουλος, Πέτρος Στάθης, "είναι επιχειρηματίες (σσ NETMEND - Μελισσανίδης), συζήτησαν τους όρους και δυστυχώς δεν τα βρήκαν".

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει "μπίζνες". Ο καθένας λοιπόν κερδίζει ή χάνει το ρόλο του, ανάλογα με το βαθμό που εξυπηρετεί τους "κατέχοντες". Ο Μελισσανίδης στην παρούσα φάση, βρέθηκε στη δεύτερη περίπτωση. Και άσχετα αν πανταχόθεν χρησιμοποιούνται κορόνες περί συναισθηματισμού και οι ηγήτορες (στο απώτερο ή πρόσφατο παρελθόν, αλλά και το εγγύς μέλλον) επιδίδονται σε πλειστηριασμό "ΑΕΚοφροσύνης", όλα κινούνται στη λογική του κέρδους.

Ο αντιπρόεδρος, Μάκης Αγγελόπουλος, τόνισε: "Για μας το άθλημα είναι σόου. Δουλεύουμε με τεχνοκρατική λογική. Θέλουμε εξυγίανση και αύξηση κερδών. Το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση, με ιδιαιτερότητες". Και ο Π. Στάθης πρόσθεσε: "Η ΑΕΚ χρειάζεται κεφάλαια και επενδυτές. Οσο υπάρχουν και δαπανούν για την ομάδα, εμείς θα τους στηρίζουμε, αλλιώς φεύγουμε".

Το διοικητικό δίδυμο παντοιοτρόπως θέλησε να πείσει πως η αποχώρηση δεν αλλάζει τίποτα, ούτε "αδυνατίζει" την ομάδα. "Δεν είμαστε ρομαντικοί, ξέρουμε τι μας περιμένει. Ελπίζουμε φέτος τα πράγματα στο πρωτάθλημα να 'ναι καλύτερα. Αλλά αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι"... Από την άλλη, παρά το ενωτικό πνεύμα, έντεχνα "άδειασε" το Μελισσανίδη. Ακόμα και τη στιγμή που φαινόταν πως αμφότεροι εκθείαζαν τις ικανότητές του:

"Ηταν μπροστάρης και μεις ισότιμοι συνεργάτες. Πάντα μαζί και όχι ένας παίρναμε τις αποφάσεις. Κανείς δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του. "Ανδρώθηκε" ποδοσφαιρικά σ' εποχή που το ποδόσφαιρο παιζόταν και στο παρασκήνιο. Εμείς δεν έχουμε τέτοια διάθεση και ικανότητα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει τάση απαλλαγής από τις παλιές "αμαρτίες". Πρέπει να κοιτάξουμε το φίλαθλο κατάματα και να του πουλήσουμε καλό προϊόν"...

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ