Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Αν χάσει... χάθηκε

Μόνο νίκη στο Οσλο για την Εθνική, αν θέλει να διατηρήσει λίγες ελπίδες πρόκρισης

"Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε υπάρχουν ακόμη αξιώσεις για πρόκριση. Αν είναι αρνητικό, τότε η παρουσία μας στη συνέχεια θα είναι τυπική". Με τις δύο αυτές φράσεις ο Β. Δανιήλ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα της αποψινής αναμέτρησης με τη Νορβηγία (17.00). Αν η Εθνική χάσει... χάνεται, αν κερδίσει θα ελπίζει.

Προσπάθεια αναμφισβήτητα δύσκολη, όχι μόνο γιατί οι "Βίκινγκς" προπορεύονται στη βαθμολογία και παίζουν εντός έδρας, αλλά επειδή διαθέτουν ισχυρό σύνολο. Οι γηπεδούχοι, επισημαίνει ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, αμύνονται με δέκα παίκτες στο μισό γήπεδο και δε χρησιμοποιούν ατομικό μαρκάρισμα. Μεταφέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και εκεί επωφελούνται από τη δύναμη που διαθέτουν. Επίσης, χαρακτήρισε "κίνδυνο - θάνατο" τις στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ, ιδιαίτερα τα πλάγια άουτ στο ύψος της περιοχής).

Για να υλοποιήσουν λοιπόν το ποθητό οι "γαλανόλευκοι", ο Δανιήλ τονίζει πως θα πρέπει: "Απέναντι σε αυτή τη νορβηγική ομάδα, με το ιδιόρρυθμο σύστημα ανάπτυξης, ν' απαντήσουμε με ευελιξία, ταχύτητα και καθαρή σκέψη. Πρέπει να κινούμεθα γρήγορα μπροστά και να μην τους δίνουμε τη δυνατότητα να οπισθοχωρούν οργανωμένα. Θα κυνηγήσουμε λοιπόν τους αιφνιδιασμούς".

Την ευθύνη του γκολ θα επιφορτιστούν βασικά οι Λυμπερόπουλος - Νικολαϊδης. Ο Μαχλάς θα κάτσει στον πάγκο γιατί οι γιατροί του Αγιαξ τον προειδοποίησαν ότι αν κτυπήσει ξανά στη μέση, τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Το Κρητικόπουλο θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν κάτι τέτοιο κριθεί εντελώς απαραίτητο. Οσο για την προσπάθεια διατήρησης του μηδέν στην άμυνα, μεγάλο μερίδιο θα κληθεί να επωμιστεί ο Νταμπίζας. "Οι Νορβηγοί περνάνε την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση με μακρινές πάσες προς τον Φλο, ο οποίος και "σπάει" την μπάλα προς τα δεξιά ή τα αριστερά με το κεφάλι ή τα πόδια. Είναι αναγκαίο λοιπόν να περιορίσουμε αυτόν τον παίκτη και το ρόλο αυτό θα αναλάβει ο Νταμπίζας" αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Μπροστά στο Γερμανό διαιτητή, Μάρκους Μερκ, μάλλον θα παραταχθούν:

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ολσεν, Μπεργκ, Μπέργκντολμο, Χέλγκεν, Μίκλαντ, Λεόναρντσεν, Ιβερσεν, Φλο, Χοφτούν, Σκάμελσρουντ, Σόλσκιαερ

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Μαυρογεννίδης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Νταμπίζας, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Νικολαϊδης, Λυμπερόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ