Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Μην πλησιάζετε στο Στρατηγείο"!

Πληροφορίες..., για τις επόμενες κινητοποιήσεις του λαού της Λάρισας, κατά του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, έψαχναν να βρουν κάποιοι αστυνομικοί και για το σκοπό αυτό - όπως δήλωσαν - επισκέφθηκαν, στο γραφείο του, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Το γεγονός προκαλεί ειρωνικό χαμόγελο, αλλά δεν παύει, να αποτελεί μια ιταμή πρόκληση, που κινείται στο πλαίσιο των γενικότερων κατευθύνσεων της κυβέρνησης, η οποία δηλώνει - όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα - την πρόθεσή της, "να μην επιτρέψει σε κανένα Λαρισαίο να πλησιάσει το στρατηγείο"!

Στα ίδια πλαίσια, προφανώς, λειτουργούν και κάποιοι χαφιέδες της Αστυνομίας - απόστρατοι και εν ενεργεία - οι οποίοι παρακολουθούν νυχθημερόν τα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα...

Ολ' αυτά έρχονται, ως συνέχεια της άγριας επίθεσης των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ, εναντίον των ειρηνιστών της Θεσσαλίας, που διαδήλωναν, έξω από το στρατόπεδο του Τυρνάβου - την παραμονή της επισήμου έναρξης της λειτουργίας του - την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Το ΚΚΕ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει, πως η εγκατάσταση και λειτουργία του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα, εκτός του γεγονότος, ότι θέτει τη "σφραγίδα" της ελληνικής κυβέρνησης στο "συμβόλαιο παράδοσης" της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστές, θα έχει και άλλες, πολλές, επιπτώσεις. Και μια απ' αυτές θα είναι η επιχείρηση δημιουργίας κλίματος απαγορεύσεων, χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, με τη χρησιμοποίηση της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, για την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ