Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Σοβαρό πρόβλημα με τις εκρήξεις στα κτίρια

ΜΟΣΧΑ.-

Η κυβέρνηση κήρυξε τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη μέρα εθνικού πένθους για τα θύματα των εκρήξεων στη Μόσχα και το Μπουινάκσκ του Νταγκεστάν, μετά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ. Στο μεταξύ, στα 87 άτομα - 42 άντρες, 37 γυναίκες και 8 παιδιά - έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολυκατοικία της Μόσχας, σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών της Ρωσίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (ΟΥΑ) ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ήταν εγκληματική ενέργεια και δεν προκλήθηκε από διαρροή αερίου, αλλά από εκρηκτική ύλη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε πως την έκρηξη προκάλεσε είτε μια μεγάλη ποσότητα βιομηχανικά παρασκευασμένης εκρηκτικής ύλης, είτε ένα μείγμα εκρηκτικών βάρους 300-400 κιλών. Ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ επανέλαβε ότι "είναι απολύτως σαφές" πως η ισχυρή έκρηξη αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

O πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας. Σχετικά μ' αυτό, ο υφυπουργός Ατομικής Ενέργειας Γεβγκένι Φιόντοροφ ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ