Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Αντιφατικές αποφάσεις

Να αποφασίζει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ζητά ο νομάρχης Λευκάδας (!), παρότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε θετικό ψήφισμα που πρότεινε ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ για τις εργασιακές σχέσεις

Την απαίτηση μετατροπής του σχετικού νόμου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο νομάρχη ή στο νομαρχιακό συμβούλιο να αποφασίζει χωρίς τη "σύμφωνη γνώμη" εργαζομένων και ιδιοκτητών, αλλά μόνο με τη "γνώμη" τους για το ωράριο καταστημάτων και επιχειρήσεων, εκφράζει σε ψήφισμά του το νομαρχιακό συμβούλιο Λευκάδας!

Η θέση αυτή, που κινείται στα χνάρια της πρόσφατης απόπειρας του υπουργού Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, συζητήθηκε ύστερα από εισήγηση του Νομάρχη Λευκάδας Ν. Μαργέλη και έλαβε 12 ψήφους υπέρ και ένα ψήφο κατά, από τους παρόντες νομαρχιακούς συμβούλους. Τη θέση αυτή κατάγγειλε και καταψήφισε ο σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Ν. Σταματέλλος.Ο ίδιος τονίζει ότι αυτή η απαράδεκτη θέση, δε βρίσκεται σε αρμονία με ψήφισμα που μόλις πριν λίγο είχε εγκρίνει το νομαρχιακό συμβούλιο, μετά από δική του πρόταση.

Στο ψήφισμα διαπιστώνεται η "καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων στο νομό (ωράριο, αργία της Κυριακής, αμοιβή, ασφάλιση, ρεπό) από μερίδα εργοδοτών και εκφράζει την αντίθεσή του".

Επίσης, με βάση το ψήφισμα, το νομαρχιακό συμβούλιο "απευθύνεται σε κάθε αρμόδιο (κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας, εργοδότες, ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας κλπ) και απαιτεί την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας με τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων για την εφαρμογή της. Απαιτεί την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και την παραμονή της στο νομό".

Ο N. Σταματέλλος,είχε καταγγείλει στην τοποθέτησή του, ότι καταστρατηγείται το ωράριο, ότι δε δίνονται αμοιβές, ότι δεν παρέχεται ασφάλιση, δε γίνονται έλεγχοι και γενικά επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ