Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
"Ατσαλώνουμε το συνδικάτο μας"!

Αύριο, Κυριακή, στις 8.30 το πρωί, στο θέατρο "Περοκέ", η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

"Δε συμβιβαζόμαστε, παλεύουμε, ατσαλώνουμε το συνδικάτο μας".Αυτό το μήνυμα απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,καλώντας τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση,αύριο Κυριακή, 12 Σεπτέμβρη, στις 8.30 πμ, στο θέατρο "ΠΕΡΟΚΕ", αλλά και στην απεργία του κλάδου στις 22 Σεπτέμβρη. Τα θέματα της συνέλευσης είναι: Απολογισμός της διοίκησης. Οικονομικός απολογισμός, ισολογισμός, έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής. Προϋπολογισμός. Προβλήματα του κλάδου και πρόγραμμα δράσης. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών και επιλογή δευτεροβάθμιας οργάνωσης για εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση που εξέδωσε το Συνδικάτο υπογραμμίζεται ότι "η συνέλευση δεν κλείνεται στα πλαίσια μιας καταστατικής υποχρέωσης". Αντίθετα - όπως σημειώνεται - σε μια περίοδο που "τα πάντα συνθλίβονται στα γρανάζια της πιο αδίστακτης πολιτικής, που το κεφάλαιο και οι υποτακτικές του κυβερνήσεις εκδηλώνουν την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματα, στη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, η συνέλευση και η εκπλήρωση των αποφάσεων που θα πάρει από όλους, αποκτά άλλα χαρακτηριστικά".

Απευθυνόμενο στα μέλη του, το Συνδικάτο τονίζει ότι "όλοι έχουν λόγο και πρέπει να τον εκφράσουν", λόγο για το "πώς θα αντισταθούμε και θα συνθλίψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, πώς θα ματαιώσουμε τα σχέδια για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για το πώς θα διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες δουλιάς, πώς θα γκρεμίσουμε τους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας, πώς θα αντιπαλέψουμε, μαζί με τις φιλειρηνικές, αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια".

"Για να ανοίξει ο δρόμος για προοδευτικές αλλαγές χρειάζεται ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα διεκδικεί και θα πιέζει", τονίζει το Συνδικάτο και συνεχίζοντας σημειώνει: "Ολοι έχουμε λόγο για το πώς θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος. Για το πώς θα ανακόψουμε τα βρώμικα σχέδιά τους. Για το πώς θα χτυπήσουμε τη θεωρία της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, πώς θα αναδείξουμε την ακατάλυτη δύναμη του συντονισμού και της ενότητας στη βάση, πώς θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε με το δικό μας μέτωπο τη συντηρητική πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελός μας, για ένα μέλλον που μας ανήκει".

Καταλήγοντας το Συνδικάτο καλεί τους οικοδόμους της Αθήνας να βάλουν στην άκρη όποιες απογοητεύσεις και δισταγμούς. "Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα - τονίζει - αυτό που γεννά ανεργία, εκμετάλλευση, που δημιουργεί τη σημερινή αποπνικτική κατάσταση, δεν είναι ανίκητο. Η ζωή μας δεν τους ανήκει. Δεν είμαστε εξαρτήματα και ανταλλακτικά μηχανής πολλαπλασιασμού των κερδών της πλουτοκρατίας. Δε θα επιτρέψουμε να μας συνθλίψουν, να μας οδηγήσουν σε δουλιά χωρίς δικαίωμα, ζωή χωρίς δικαίωμα".

Τέλος, χαρακτηρίζει καθήκον όλων την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων και τη διεκδίκηση ώριμων αιτημάτων και υποχρέωσή τους να ατσαλώσουν το συνδικάτο, να συμμετάσχουν στη συνέλευση και στη συνέχεια από κοινού να κάνουν πράξη τις αποφάσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ