Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγγλικό "πηδάλιο" στην "Καμεράτα"

Αλλαγή πηδαλίου στην "Καμεράτα",την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, αφού τη θέση του "καπετάνιου" αναλαμβάνει πλέον ο διάσημος αρχιμουσικός, διευθυντής της Ορχήστρας της Ακαδημίας του Αγ. Μαρτίνου των Αγρών σερ Νέβιλ Μάρινερ.Με την καθοδήγησή του, η ορχήστρα ευελπιστεί ότι θα γίνει "γνώριμη στο διεθνές κοινό και να ενταχθεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές ορχήστρες".

Οπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο φημισμένος Αγγλος μαέστρος υπέγραψε διετές, και ανανεούμενο, συμβόλαιο με τους "Φίλους της Μουσικής" και θα είναι, πλέον, ο μουσικός διευθυντής της "Καμεράτα". Ο Αλέξανδρος Μυράτ,ο μαέστρος που από τη γέννηση της ορχήστρας (1991) μέχρι σήμερα, βρισκόταν στο τιμόνι της ορχήστρας, θα έχει τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού."Στα πρόθυρα του 21ου αιώνα καλούμαι να παραδώσω τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον έξοχο Σερ Νέβιλ Μάρινερ", είπε ο Αλ. Μυράτ προσθέτοντας πως "χρειαζόταν κάποια άλλη προώθηση και βοήθεια ώστε να μπορέσει η ορχήστρα να εισέλθει στο διεθνή χώρο". Ο Αλ. Μυράτ, που φέτος ανέλαβε τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Πάτρας, τόνισε: "από τη θέση του μόνιμου μαέστρου πλέον, θα έχω τη χαρά να κάνω ακόμη πολλή μουσική και προς κατευθύνσεις που δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει με την Καμεράτα".

Ο Ν. Μάρινερ δήλωσε "ευτυχής που βρίσκεται στην Ελλάδα" και ότι θα προσπαθήσει ν' ανταποκριθεί "στα υψηλά στάνταρτς της ορχήστρας". Η φετινή συναυλιακή περίοδος για την "Καμεράτα" θ' αρχίσει στις 18 Οκτώβρη, στο Μέγαρο Μουσικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη συναυλία με έργα Σοβιετικών συνθετών στις 18 Οκτώβρη (2017-10-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ