Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στη μάχη της ενημέρωσης και της δράσης

Ειδικές προσκλήσεις - προκηρύξεις έχουν εκδοθεί από τις Επιτροπές Ειρήνης και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, για μαθητές, μαζικούς φορείς, ενώ κυκλοφορεί το κείμενο για συλλογή υπογραφών καταγγελίας της συμφωνίας παραμονής των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της υποτέλειας της κυβέρνησης.

Στην πρόσκληση προς τους μαθητές γίνεται ανοιχτή προτροπή να οργανωθεί άμεση αντίδραση για τη βάση του Αραξου που βρίσκεται κοντά στην Πάτρα και στην οποία υπάρχουν αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα που αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την περιοχή και όλη τη χώρα. Σε αυτή υπογραμμίζεται: "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, εμείς οι μαθητές δεν ανεχόμαστε πλέον να ζούμε μαζί με τα πυρηνικά. Τα πυρηνικά και οι βάσεις των δολοφόνων δεν έχουν θέση στην Αχαϊα, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα.

Εμείς οι μαθητές με τα 15μελή μας, τα συντονιστικά του αγώνα, τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Μαζί με όλο το λαό.

Θα ξεσηκωθούμε:

  • Για να κλείσει η βάση του Αραξου. Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και τα πυρηνικά από την πατρίδα μας.
  • Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι που υπηρετούν υπό τη ΝΑΤΟική σημαία έξω από τα σύνορα μας.
  • Εμείς οι μαθητές παλεύουμε για την ειρήνη.

ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

- Εξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια.

- Εξω η Ελλάδα από τη δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ".

Δεν υπογράφουμε δεν υποτασσόμαστε

Στην επιστολή προς όλους τους φορείς, οι Επιτροπές Ειρήνης, τους καλούν να πάρουν καθαρή και συγκεκριμένη θέση και επισημαίνουν:

"Το 1992 οι Αμερικάνοι εγκατέστησαν στην αεροπορική βάση του Αραξου 24 ατομικές βόμβες. Τότε μάλιστα, ζήτησαν και ελληνικά αεροπλάνα τύπου F-16 που θα ήταν διαθέσιμα για τη μεταφορά και ρίψη ατομικών βομβών.

Η τελευταία συμφωνία για τις βάσεις υπογράφτηκε το 1990 και είχε ισχύ 8 χρόνια, δηλαδή, μέχρι το 1998. Εν' κρυπτώ δόθηκε παράταση από την κυβέρνηση για ένα (1) χρόνο και τελειώνει τον προσεχή Νοέμβρη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, πραγματοποίησε σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και νησιών, την Κυριακή 29 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχαν και οι 11 Επιτροπές της περιοχής. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν νομαρχιακά συλλαλητήρια".

Αντίστοιχα στο κείμενο για τη συλλογή των υπογραφών, υπογραμμίζεται:

"Η ελληνική κυβέρνηση πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, διαπραγματεύεται με τους Αμερικάνους την ανανέωση της συμφωνίας για την παραμονή των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, καθώς και των πυρηνικών όπλων, τα οποία είναι εγκαταστημένα στη βάση του Αραξου.

Βάσεις, των οποίων ο καθοριστικός ρόλος στην υλοποίηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγματικών αποκαλύφθηκε στο βρόμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσα από τη δημιουργία των νέων ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Θεσσαλία, τη δημιουργία πολυεθνικής δύναμης ταχείας επέμβασης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τη χρησιμοποίηση του ελληνικού στρατού στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και τη θέλησή της να υπογράψει την ανανέωση της παραμονής των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, μετατρέπει τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, σε ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής μας.

Ο ελληνικός λαός δεν υπογράφει, δε συναινεί".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετούτος ο λαός ποτέ δεν προσκυνά... (1999-12-07 00:00:00.0)
Λαϊκή απαίτηση η μη υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις (1999-09-15 00:00:00.0)
Να μην υπογραφεί η συμφωνία της εξάρτησης (1999-09-12 00:00:00.0)
Στις επάλξεις ενάντια στις βάσεις του θανάτου (1999-09-05 00:00:00.0)
Παμπελοποννησιακή σύσκεψη Επιτροπών Ειρήνης (1999-08-27 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό μπλόκο αύριο στον Αραξο (1999-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ