Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αυλαία" σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Κορυφώνονται σήμερα τα κεντρικά τριήμερα των εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.Για τρεις μέρες η καρδιά της ανυπότακτης νεολαίας, της νεολαίας που δε συμβιβάζεται, που δε δέχεται ό,τι της σερβίρουν, αλλά αγωνίζεται και διεκδικεί όλα όσα της ανήκουν, χτύπησε στις δύο μεγάλες πόλεις. Χιλιάδες νέοι και νέες πέρασαν από το πάρκο της Νέας Ελβετίας και τους χώρους του Αλκαζάρ, αντίστοιχα, και συμμετείχαν σ' αυτόν τον πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό, στη μεγάλη γιορτή της νιότης, στις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ και συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις με τους νέους κομμουνιστές, αλλά και τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί. Σήμερα επίσης, κορυφώνονται και οι διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στα Τρίκαλα,στην Καρδίτσα,στην Καβάλα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σήμερα κορυφώνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.Και σήμερα οι πύλες στο πάρκο της Νέας Ελβετίας θα ανοίξουν στις 8 το βράδυ. Κορυφαία στιγμή στη σημερινή εκδήλωση αποτελεί η κεντρική πολιτική ομιλία από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή.Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας περιλαμβάνει: Στις 8.00 μ.μ. στην Κεντρική Εξέδρα θα πραγματοποιηθεί το Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Στις 10.15 μ.μ. θα ακολουθήσει η συναυλία με τους "Συνήθεις Υπόπτους".

Στη Λαϊκή Σκηνή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. με ποντιακούς, παραδοσιακούς και δημοτικούς χορούς. Αμέσως μετά στις 10.30 μ.μ. λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Μινόρε" του Βασίλη Κασούρα. Στη σκηνή της Νεανικής Δημιουργίας, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. με ελληνικό και ξένο ροκ με τους "Μουσικόνεσθαι", ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει Blues - Ροκ από τους "Δραπέτες". Στις 10.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους "Ευοί Ευάν". Η αυλαία στη σκηνή της Νεανικής Δημιουργίας θα κλείσει με συναυλία από τους "Μοντάζ".

Και στη Λάρισα κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Από τους χώρους του Αλκαζάρ,όπου έχει στηθεί η "κόκκινη πολιτεία", θα περάσουν και σήμερα νέοι και νέες, ο λαός της Λάρισας για να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στις εκδηλώσεις. Σημαντική στιγμή στη σημερινή μέρα, η πολιτική ομιλία του Δημήτρη Γόντικα,μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική εξέδρα (Κηποθεάτρου) στις 9.15 μ.μ. Επίσης στην Κεντρική εξέδρα το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7.45 μ.μ. με το μουσικό συγκρότημα "GERALD BOSTOCK", ενώ αμέσως μετά στις 8.30 μ.μ. θα υπάρχει το μουσικό ροκ συγκρότημα "ΜΕΝΤΟΡΕΣ". Η Κεντρική εξέδρα θα κλείσει μετά τη μεγάλη συναυλία των Λ. Μαχαιρίτσα και Δ. Τσακνή, που θα ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ.

Στη Β Εξέδρα (Ταβέρνας) το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7.45 μ.μ. με ροκ συγκρότημα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μουσική από ερασιτεχνικό συγκρότημα και η βραδιά θα κλείσει και εκεί με ρεμπέτικο λαϊκό πρόγραμμα από την ορχήστρα "ΝΟΣΤΟΣ".

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σήμερα επίσης, ολοκληρώνονται και τα κεντρικά διήμερα στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στην Καβάλα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Στα Τρίκαλα,με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καρδίτσα,με ομιλητή τον Αντώνη Σκυλλάκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Ηράκλειο Κρήτης,με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καβάλα,με ομιλήτρια τη Σούλα Βλησίδου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Το πρόγραμμα των υπόλοιπων μονοήμερων εκδηλώσεων σε πόλεις, στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή, έχει ως εξής:

- Στο Ρέθυμνο,η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της παραλίας στις 8 το βράδυ και είναι αφιερωμένη στην "Ειρήνη" και στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Νίκος Σερετάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Λαμία,η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Πάρκου, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Αντρέα Φραγκέα,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Ζάκυνθο,η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Σολωμού και θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Τσαντής,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ με τον ηθοποιό Κώστα Καποδίστρια και ροκ συναυλίες.

- Στον Πύργο,η ομιλία θα γίνει από τον Ιορδάνη Δρακόπουλο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, θεατρικά δρώμενα και ροκ συναυλία.

- Επίσης, στο Καρπενήσι και στην Ορεστιάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ