Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το κεφάλι ψηλά...

Στις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός της Αθήνας, αφού δέχτηκε το σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου, είναι αναγκαίο να προτάσσονται οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Αξίες που πάντα χαρακτηρίζουν τους κομμουνιστές και τη δράση τους.

Το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", στις 16 - 17 - 18 και 19 Σεπτέμβρη, μέσα από τις πολιτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του, θα προσπαθήσει ακόμα πιο έντονα να αναδείξει την αξία του δρόμου της συλλογικής δράσης, ενός δρόμου που μπορεί να βοηθήσει το λαό και τη νεολαία να ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα, να δώσει διέξοδο στις ανησυχίες και τις αναζητήσεις τους.

"Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεισμός έπληξε περισσότερο τις λαϊκές γειτονιές και τις εργατοσυνοικίες" λέει ο Αλέκος Μαρινάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας και τονίζει ότι "οι κομμουνιστές, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αφουγκραστήκαμε τον πόνο, τα προβλήματα και την αγανάκτησή τους. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και οι ευθύνες του κράτους τεράστιες.

Ομως η ζωή συνεχίζεται. Ο κόσμος πρέπει να παλέψει, κατ' αρχήν, για τις άμεσες ανάγκες του, για την επιβίωσή του, αλλά και γενικότερα, πρέπει να οργανωθεί και να μπει στο δρόμο του αγώνα. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η διέξοδος κι εμείς οι κομμουνιστές παλεύουμε ακριβώς γι' αυτό".

Αμέσως μετά "την πρώτη μπόρα", οι οργανώσεις της ΚΝΕ ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν όπως πριν να εξορμούν στη νεολαία μεταφέροντας ακόμα πιο πλατιά το μήνυμα του Φεστιβάλ. Στην αρχή με κάποια διστακτικότητα, που όμως ξεπεράστηκε αμέσως, από τις ίδιες τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας.

"Ο κόσμος αποδέχεται θετικά το Φεστιβάλ γιατί το γνωρίζει. Αναγνωρίζει τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που είναι πάντα στο πλευρό του λαού και της νεολαίας. Οπως φαίνεται και φέτος, παρά τις δυσκολίες θα αγκαλιάσει θερμά το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Αυτό δείχνει και την πραγματική θέληση, τη δίψα του για ζωή", υπογραμμίζει ο Α. Μαρινάκης.

Το Φεστιβάλ έχει σίγουρα "να πει πολλά" και σε σχέση με όλα αυτά που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες. Εξάλλου, η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα την Κυριακή 19/9, στις 9μ.μ.,αλλά και αυτή του Νίκου Σοφιανού,Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, που θα γίνει το Σάββατο 18/9 στις 9.30μ.μ. θα αποτελέσουν σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τόσο μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όσο και σε σχέση με τη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας και χαρακτηρίζεται από τις εκλογές αλλά και από νέους μεγάλους αγώνες που θα 'ρθουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τετραήμερο αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους (1999-09-15 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό το αγκαλιάζει η νεολαία (1999-08-28 00:00:00.0)
Μεγάλη καλλιτεχνική γιορτή (1999-08-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (1999-08-11 00:00:00.0)
Πλημμύρισε ελπίδα η κόκκινη πολιτεία (1997-09-19 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση (1997-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ