Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Με ενθουσιασμό το αγκαλιάζει η νεολαία

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι ένας μοναδικός νεολαιίστικος θεσμός, ένα πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός που έχει αποκτήσει ιδιαίτερο κύρος στη νεολαία. Οι νέοι το περιμένουν κάθε χρόνο με ενθουσιασμό και οι εξορμήσεις των μελών της ΚΝΕ με το εισιτήριο και την προκήρυξη που καλεί στις 16 - 17 - 18 και 19 Σεπτέμβρη στην πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, βρίσκουν θερμή ανταπόκριση.

Οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες "δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό", προπαγανδίζοντας αυτή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και αναμένεται το 25ο Φεστιβάλ να ξεπεράσει σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο. Να είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά οι νέοι που μέσα από το Φεστιβάλ, θα έρθουν σε επαφή με τις θέσεις και την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και να κερδηθούν ακόμα περισσότερες νεανικές συνειδήσεις στο δρόμο του αγώνα για ένα δίκαιο κι ανθρώπινο μέλλον.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και τις επόμενες δυο βδομάδες χιλιάδες νέοι θα αγκαλιάσουν τις κεντρικές του εκδηλώσεις, στις μεγάλες πόλεις και νομούς της χώρας.

Σήμερα ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κομοτηνή.Η εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το άνοιγμα των εκδηλώσεων ξεκινάει στις 8.30μ.μ..

Η σημερινή πρώτη μέρα, που έχει κύριο θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, περιλαμβάνει ομιλία του Λάζαρου Μπάμπα,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και μουσικό πρόγραμμα με ρεμπέτικη παραδοσιακή κομπανία της Κομοτηνής, αποτελούμενη από τους: Χρ. Χατζόπουλο, Δ. Λύρατζη, Σγ. Μαργαρίτη και Γ. Παναγιώτου.

Αύριο, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα εκπαιδευτικά προβλήματα και θα μιλήσει η Σούλα Βλησίδου,εκπαιδευτικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία των συγκροτημάτων "Βροχή" και "Διόσκουροι".

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Σάββατο:

- Στα Γιαννιτσά,στις 8.30μ.μ. με ομιλητή τον Παναγιώτη Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

- Στη Βέροια,στο πάρκο Αγ. Αναργύρων, στις 8.30μ.μ.,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ.

- Στον Πύργο,με ομιλητή τον Χρήστο Τσαντή,μέλος του ΚΣ.

- Στο Αργοστόλι,με ομιλητή τον Ιορδάνη Δρακόπουλο,μέλος του ΚΣ.

- Στην Πάρο,με ομιλητή το Νίκο Χατζηδάκη,μέλος της ΚΕΟΕ.

- Στη Μεσσήνη,στο Αλιβέρι,στη Μακρακώμη Φθιώτιδας,στο Ευπάλιο Φωκίδας,στην Αντίκυρα,στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας,στην Ηγουμενίτσα και στο Αμύνταιο.

  • Την Κυριακή 29/8:

- Στη Νιγρίτα,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Πύλο,στο Αργος,στην Αγιά Λάρισας,στη Σκόπελο,στη Γιάννουλη Λάρισας,στην Πρέβεζα,στη Λευκάδα,στο Λιτόχωρο,στη Μηχανιώνα,στην Πτολεμαϊδα και στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

  • Τη Δευτέρα 30/8:

- Στη Στούπα Μεσσηνίας.

  • Την Τρίτη 31/8:

- Στο Κιλκίς,με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ, κι ακόμα στα Σιάτιστα Κοζάνης και στη Χώρα Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ