Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μην πιστεύετε λέξη!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Με αφορμή τις πρωθυπουργικές δηλώσεις, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε χτες στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

"Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και όλο το λαό να μην πιστέψουν ούτε μια λέξη απ' όσα είπε ο πρωθυπουργός. Πρώτο, γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, που φυσικά δε θέλει να αλλάξει. Δεύτερο, γιατί το "Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης", όπως έχει ήδη προκαθοριστεί, θα μοιραστεί κατά κύριο λόγο στο μεγάλο κεφάλαιο και στους παρατρεχάμενούς του, ενώ στο λαό θα πεταχτούν κατάμουτρα τα κόκαλα που θ' απομείνουν απ' τα λουκούλλεια γεύματα της πλουτοκρατίας, με σκοπό την εξαγορά συνειδήσεων και την κλοπή ψήφων. Το ίδιο έγινε και με τα προηγούμενα κοινοτικά πακέτα.

Αποτελεί πρόκληση του χειρίστου είδους, η κυβέρνηση που πήγε την ανεργία στο 13%, που η πολιτική της μεγαλώνει την κλοπή σε βάρος των εργαζομένων και διευρύνει τη φτώχεια, η κυβέρνηση που βοήθησε να ξεκληριστούν 193.000 μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά στο διάστημα 1981 - 1997, να μιλάει για ανθρωποκεντρική πολιτική.

Ο λαός μια λύση έχει. Τη συνέχιση και ένταση των αγώνων του, την ενότητά του για ν' αντισταθεί στη λαίλαπα της ΟΝΕ και για ν' αντεπιτεθεί, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ