Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική "Αιωνιότητα" στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη της συναυλία στη Θεσσαλονίκη και τη μοναδική για φέτος στην Ελλάδα, θα δώσει η Ελένη Καραϊνδρου,το Σάββατο (18/9), στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο των "Δημητρίων".

Το πρόγραμμα έχει σαν άξονα τη μουσική της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Μια αιωνιότητα και μια μέρα", ενώ θα παρουσιαστούν και νέες "εκδοχές" γνώριμων και αγαπημένων έργων της, δίνοντας την ευκαιρία ν' ακουστούν νέα χρώματα και να υπάρξουν νέες καταθέσεις ερμηνειών. Ετσι, το "Βλέμμα του Οδυσσέα" θα ντυθεί με το ζεστό ήχο του κλαρινέτου από τον εξαίρετο σολίστα Νίκο Γκίνο,ενώ το θέμα του αποχαιρετισμού από τον "Μελισσοκόμο" θα διαλέγονται δύο κορυφαία πνευστά, ο Σωκράτης Ανθης στην τρομπέτα και ο Σπύρος Καζιάνης στο φαγκότο. Πάντα παρών, επικεφαλής των εννέα σολίστ, ο εξαίρετος Βαγγέλης Χριστόπουλος,που για τις ερμηνείες του έχει υμνηθεί από τη διεθνή κριτική.

Στο επιτελείο των σολίστ ξαναβρίσκουμε τη σπουδαία φλαουτίστα Στέλλα Γαδέδη,τον επικό ήχο του κόρνου του Βαγγέλη Σκούρα,το νοσταλγικό ήχο του ακορντεονίστα Ανδρέα Τσεκούρα,τα χρώματα του πιάνου της Ναταλίας Μιχαηλίδου.Στο πιάνο θα παίξει και η ίδια η συνθέτις.

Οπως και στις συναυλίες σε Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία, που προηγήθηκαν, θα συμμετέχει η "Καμεράτα",υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.Εκτός από μουσικά θέματα ταινιών του Θ. Αγγελόπουλου, θ' ακουστούν και συνθέσεις της Ελ. Καραϊνδρου για τις ταινίες: "Ρόζα" του Χρ. Χριστοφή,"Καλή Πατρίδα, Σύντροφε" του Λ. Ξανθόπουλου και "L' Africana" της Μαργκερίτε Φον Τρόττα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ