Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχίζει η τετραήμερη κόκκινη γιορτή αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους
  • Σήμερα, στα Ιλίσια, ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ της ανυπότακτης νεολαίας
  • Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή συζήτηση για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, στις 8.00 το απόγευμα, στη Νεανική Σκηνή

Η μεγάλη κόκκινη, νεανική πολιτεία του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" είναι έτοιμη να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί και φέτος από δεκάδες χιλιάδες νέους. Προτάσσοντας το μεγάλο θέμα του σεισμού, που άφησε πίσω του την καταστροφή, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην καθημερινή τους ζωή, από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, η Οργάνωση μετατρέπει αυτή τη μεγάλη νεανική γιορτή, σε τετραήμερο αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και τα οικονομικά αποτελέσματα του Φεστιβάλ, σαν μια συμβολική κίνηση θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές. Επίσης, στις εκδηλώσεις θα συμπεριλαμβάνεται σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το επίκαιρο και φλέγον αυτό θέμα, με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.00 μ.μ. στη Νεανική Σκηνή, αλλά και μέσα από τις κεντρικές ομιλίες το Σάββατο και την Κυριακή.

Στις δύσκολες ώρες που περνούν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, η ΚΝΕ δε θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος δίπλα στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Από σήμερα ανοίγει τις πύλες της μεγάλης γιορτής του Φεστιβάλ καλώντας τους χιλιάδες επισκέπτες του, τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν κι όλα τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης να συμβάλλουν ώστε το Φεστιβάλ να δώσει ώθηση στο ηθικό του λαού και της νεολαίας.

Και είναι πραγματικά ο πλέον κατάλληλος, αυτός ο μοναδικός νεανικός θεσμός, που κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής με μεγάλη επιτυχία, να συμβάλλει σ' αυτήν την κατεύθυνση. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι κατεξοχήν συλλογικός θεσμός κι εκεί συναντιούνται οι ανησυχίες, οι αναζητήσεις και τα όνειρα της νεολαίας. Αποτελεί ένα βήμα διαλόγου και επαφής χιλιάδων νέων με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, τις θέσεις και την πολιτική που υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του λαού. Απευθύνει ένα πλατύ κάλεσμα στη νέα γενιά, να παλέψει, να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, να βγει στο δρόμο του αγώνα και της λαϊκής αντεπίθεσης. Γιατί μόνο μέσα από αυτό το δρόμο, μπορεί ο λαός κι η νεολαία της Αθήνας να αντιπαλέψουν τα τρέχοντα αλλά και τα γενικότερα προβλήματα, να πάρουν ό,τι τους ανήκει.

Αυτό το μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός λοιπόν, ξεκινάει σήμερα και για τέσσερις μέρες θα απλώνει τις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Μια μεγάλη πολιτεία, φτιαγμένη εξολοκλήρου από το μεράκι, το ταλέντο και την εθελοντική δουλιά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, είναι ήδη έτοιμη για να δεχτεί κάθε νέο και νέα, κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται, που δε σκύβει το κεφάλι και που, επιπλέον, θέλει να συμπαρασταθεί, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από το χτύπημα του σεισμού.

Θα είμαστε όλοι εκεί

Με ψηλά το κεφάλι, όπως άλλωστε αρμόζει στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας, θα υποδεχτούν και φέτος το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" οι χιλιάδες νέοι και νέες που θα επισκεφτούν και θα συμμετάσχουν στις τετραήμερες εκδηλώσεις του, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΝΕ για αγωνιστική συσπείρωση της νέας γενιάς.

"Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του σήμερα σε μια εποχή που ο λαός, η νεολαία της Αθήνας, είναι μεν "πληγωμένη", όμως μέσα από τα μηνύματα και το άνοιγμα του Φεστιβάλ, όπου προωθούνται η συλλογική δράση και η αγωνιστικότητα, μπορεί να δώσει το δικό της μήνυμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση", μας λέει ο Γιώργος Καλύβας,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. "Οι χιλιάδες νέοι και νέες - συνεχίζει ο Γ. Καλύβας - που απευθυνθήκαμε το τελευταίο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δίνοντας για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι και στην ΚΝΕ, αλλά και στο λαό μας και στη νεολαία του δεν τους πρέπει η μιζέρια και το σκυμμένο κεφάλι, αλλά η διαφορετική πρόταση της ΚΝΕ για αγωνιστική στάση ζωής και η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής με το κεφάλι ψηλά".

"Σήμερα ανοίγουν οι πύλες του 25ου Φεστιβάλ σε μια περίοδο που μόνο με ψηλά το κεφάλι θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε", μας λέει με τη σειρά της η Ολυμπία Κυζίλη,γραμματέας του ΣΠ Πειραιά της ΚΝΕ, για να συνεχίσει: "Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Αθήνα μετά τους σεισμούς αποτελούν και δικά μας προβλήματα, στα οποία όμως εμείς οι Κνίτες και οι Κνίτισσες δε γυρίζουμε την πλάτη. Βρισκόμαστε μέσα στην καρδιά των προβλημάτων και τα αντιπαλεύουμε".

Για την ανταπόκριση που έχει το Φεστιβάλ στη νεολαία του Πειραιά, μας μιλά η Ολ. Κυζίλη: "Το Φεστιβάλ έχει βρει μεγάλη απήχηση στη νεολαία του Πειραιά. Εχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους που η νεολαία ζει, μορφώνεται και διασκεδάζει και η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι ο στόχος της ΚΝΕ για αγωνιστική συσπείρωση της νέας γενιάς πραγματοποιείται. Θα είμαστε όλοι εκεί με τον ενθουσιασμό που ταιριάζει στους Κνίτες και τις Κνίτισσες, στην επαφή μας με τη νέα γενιά ανυπότακτοι και στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Στέλνουμε μήνυμα αμφισβήτησης στην πολιτική που μας υπαγορεύει να ακολουθούμε τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Εμείς επιλέγουμε τον άλλο δρόμο, το δρόμο του αγώνα στο μέτωπο της λαϊκής αντεπίθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ