Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Γυρίζουν τις πλάτες στους εργαζόμενους

Παρά την εντολή της γενικής συνέλευσης, η πλειοψηφία του σωματείου προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφουσκώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις και δίνει περιθώρια στην Επιχείρηση να δρομολογεί τις εξελίξεις όπου αυτή θέλει

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Σε νέο ξεπούλημα είναι έτοιμη να οδηγήσει τους εργαζόμενους η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας,με τη στήριξη της ΔΑΚΕ. Από κοινού οι δύο παρατάξεις - προσπερνώντας την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να απορρίψουν την πρόταση της διοίκησης της εταιρίας, με την οποία συμφωνούσε η ΠΑΣΚΕ, για τοπική σύμβαση εργασίας 2ετούς διάρκειας με εξευτελιστικές αυξήσεις - οδηγούν την υπόθεση κατευθείαν στα χέρια του Οργανισμού Μεσολάβησης - Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για δεύτερη φορά.

Η πλειοψηφία αντί να συγκαλέσει συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, και να καθορίσει - με βάση την εντολή της συνέλευσης - τις παραπέρα ενέργειες και το νέο διεκδικητικό πλαίσιο, αδράνησε, με αποτέλεσμα να δώσει κάθε περιθώριο στη διοίκηση της εταιρίας να προσφύγει στον ΟΜΕΔ, ο οποίος καλεί σήμερα τα δύο μέρη για συνάντηση.

Την κατάσταση αυτή και τη στάση της πλειοψηφίας καταγγέλλει στους εργαζόμενους με ανακοίνωσή του το "Αγωνιστικό Μέτωπο",που καλεί στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για τη συγκρότηση αγωνιστικού ταξικού μετώπου για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ. Στην ανακοίνωση τονίζεται: "Η πλειοψηφία του σωματείου, παρά το χαστούκι που δέχτηκε από τους εργαζόμενους, με τη στάση της προσπαθεί να υποβαθμίσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης, να ξεφουσκώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Αφήνει την εταιρία να κάνει αυτή όποιες κινήσεις θέλει".

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου προχώρησε και σε ένα ακόμα ολίσθημα. Δε δέχτηκε καν να συζητήσει την πρόταση που κατέθεσε το "Αγωνιστικό Μέτωπο" και να αξιοποιήσει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Η πρόταση του "Αγωνιστικού Μετώπου" εν ολίγοις αφορούσε αύξηση των βασικών μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων, σύμβαση μονοετούς διάρκειας κ.ά.

Τέλος, το "Αγωνιστικό Μέτωπο" καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και ενότητα για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις, τους καλεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απομονώσουν και να απαλλάξουν το σωματείο από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, ενώ δηλώνει ότι σ' αυτό τον αγώνα θα πρωτοστατήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ