Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οδύσσεια" ανέργου

Ο ΟΑΕΔ στερεί το επίδομα από απολυμένο από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε "Οδύσσεια" έχει μετατραπεί η προσπάθεια του άνεργου, από τον περασμένο Μάη, Δημήτρη Σαμαρά να πάρει από τον ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας που δικαιούται. Καθημερινά, ο απολυμένος προσκρούει σε σκοπέλους και εμπόδια που παρεμβάλλει ο ΟΑΕΔ, για να στερήσει τον άνεργο από το επίδομα.

Ο Δ. Σαμαράς εργαζόταν για 15 συνεχή χρόνια στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών και απολύθηκε, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί αιτιολογικό, χωρίς αποζημίωση και χωρίς να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Αμέσως μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ Σερρών στις 24/5/99.

Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ αρχικά αρνήθηκε την καταβολή επιδόματος, με το αιτιολογικό ότι δε γνώριζε τους λόγους της απόλυσής του και παρέπεμψε την υπόθεσή του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο κ. Σαμαράς στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση απάντησε αρνητικά στο αίτημα για επίδομα ανεργίας, επειδή ο ενδιαφερόμενος έχει εγείρει αγωγή για ακύρωση της καταγγελίας σύμβασης εργασίας. Ετσι, με βάση τη λογική αυτή του ΟΑΕΔ, η εν λόγω αίτηση πρέπει να μείνει σε εκκρεμότητα μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης σχετικά με την αγωγή.

Μέχρι λοιπόν να εκδοθεί η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, ο κ. Σαμαράς και η οικογένειά του πρέπει, κατά τον ΟΑΕΔ, να τρώνε ...εκκρεμότητα!

Πέρα, όμως, από αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση, υπάρχει και θέμα παράβασης ή παρερμηνείας κανονισμών από την πλευρά των υπευθύνων. Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εφόσον υπάρχει καταγγελία σύμβασης εργασίας από την πλευρά του εργοδότη, ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η έκβαση της εκδίκασης αγωγής κατά της καταγγελίας της σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ