Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - Α1
Πρεμιέρα σε... θολά νερά

Οικονομικό και έλευση Κοινοτικών τα δυο πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες

Δύσκολοι καιροί έρχονται για τους Ελληνες πολίστες

Eurokinissi

Δύσκολοι καιροί έρχονται για τους Ελληνες πολίστες
Σε διφορούμενο σκηνικό ανοίγει σήμερα η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών στο πόλο για τη φετινή περίοδο. Το σκηνικό της τριπλής εκπροσώπησης της Ελλάδας (για πρώτη φορά) στους ομίλους της Ευρωλίγκας μάλλον λειτουργεί ως... θόλωμα των νερών της δύσκολης πραγματικότητας που επικρατεί εντός των συνόρων.

Στο πρωτάθλημα, που ανοίγει σήμερα, τα περισσότερα σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, χωρίς κανείς να γνωρίζει το τι θα συμβεί στο μέλλον. Από την άλλη, η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ) για τη χρησιμοποίηση δυο Κοινοτικών έχει ταράξει τα νερά, με το σύνδεσμο των Ελλήνων παικτών να αντιδρά. Και αυτό γιατί παραμένει ρευστό εάν τελικά ο αριθμός παραμείνει στους δύο ή μετά από κάποια ενδεχόμενη έφεση ενός σωματείου (που θα έχει στη διάθεσή του περισσότερους) τα πράγματα θα αλλάξουν. Αλλωστε ο αριθμός δεν εξαρτάται από την Ομοσπονδία, ενώ σε άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, με βάση τους νόμους της ΕΕ ο αριθμός είναι απεριόριστος. Ετσι το ενδεχόμενο και το πόλο να βρεθεί μπροστά σε περιπτώσεις πλήρους κοινοτικοποίησης μιας ομάδας, φαντάζει πιθανό. Ηδη, για παράδειγμα, τα σωματεία της Α2 έχουν ξεσηκωθεί μετά την απαγόρευση της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσουν Κοινοτικούς. Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει και διαφωνίες μεταξύ των ομάδων, όπως για παράδειγμα του ΝΟ Βουλιαγμένης, που δήλωσε αντίθετος και κατηγόρησε με ανακοίνωσή του την ΚΟΕ «ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων». Πάντως, όπως και να έχει, θιγμένοι απ' όλη την ιστορία είναι οι Ελληνες παίκτες, άλλα και γενικότερα το άθλημα, αφού η απόφαση ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στα τμήματα της υποδομής. Αλλωστε στη λογική της επιτυχίας και των κερδών που φέρει αυτή, ποιος θα ασχολείται με τις μικρές ηλικίες, όταν θα πρέπει να αποκτηθούν φτασμένοι παίκτες.

Στον αγωνιστικό τομέα, όπως δείχνουν τα πράγματα και με δεδομένα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, το καινούριο πρωτάθλημα φαίνεται να είναι υπόθεση δυο και ενός τρίτου που καραδοκεί. Ολυμπιακός και Εθνικός αναμένεται να το κάνουν υπόθεσή τους, ενώ από κοντά κι ο Πανιώνιος, που θέλει φέτος τη δική του υπέρβαση.

  • Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι: Εθνικός - Χίος (15.30), Χανιά - Γλυφάδα (17.30), Ηρακλής - Νηρέας Χαλανδρίου (18.00), Π. Φάληρο - ΠΑΟΚ (19.00), Πανιώνιος - Βουλιαγμένη (19.00), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (20.00).
  • Σημαντική ιδιαιτερότητα για το φετινό πρωτάθλημα είναι η διακοπή, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, της αγωνιστικής δραστηριότητας, λόγω του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης τον ερχόμενο Μάρτη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με Σλοβακία οι άνδρες στα μπαράζ (2011-08-11 00:00:00.0)
Καθιέρωση φάιναλ φορ (2010-09-22 00:00:00.0)
ΠΟΛΟ (2009-06-20 00:00:00.0)
Βγάζουν τα σκουφάκια (2006-03-16 00:00:00.0)
Φινάλε ή παράταση; (2004-04-03 00:00:00.0)
Αναβολή αγωνιστικής (2003-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ