Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Πρώτη και καλύτερη στο διάλογο-απάτη

Πριν ακόμα ολοκληρώσει τις προκαταρκτικές «επαφές» με τις εργοδοτικές οργανώσεις, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έτρεξε να «κλείσει θέσεις» στο τραπέζι του διαλόγου-απάτη. Με μια επιστολή-μνημείο υποκρισίας και ασυνέπειας, το προεδρείο της ΓΣΕΕ έσπευσε χτες το πρωί να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας, ότι προσέρχεται στον «εφ' όλης της ύλης διάλογο», όπως τον χαρακτηρίζει ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, που αρχίζει στις 24 του Αυγούστου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Εργασίας θα ολοκληρωθεί στις 28 του Σεπτέμβρη.

Ετσι, στην επιστολή του το προεδρείο της ΓΣΕΕ αφού απαριθμεί μια σειρά επιχειρήματα κατά των αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «η συνταγή της περαιτέρω ευελιξίας θα σηματοδοτήσει μια γενικευμένη αυθαιρεσία...», στο «διά ταύτα» ενημερώνει τον Τ. Γιαννίτση ότι θα προσέλθει στο «διάλογο». Σε έναν διάλογο που «η γενικότητα της θεματολογίας - όπως σημειώνεται στην επιστολή - εξασφαλίζει την κατ' αρχήν συναίνεση των φορέων, δε σηματοδοτεί όμως τις κυβερνητικές προθέσεις στα επιμέρους ζητήματα και εύλογα προκαλεί καχυποψία, λαμβανομένων υπόψη των προτάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής και των δηλώσεων των κυβερνητικών παραγόντων που προηγήθηκαν...». Παρ' όλα αυτά, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα πάει στο διάλογο-απάτη, αλλά ζητάει να υπάρχει ένα πιο συγκεκριμένο «κείμενο εργασίας» για τις εννέα θεματικές ενότητες. Συνεχίζοντας τις υποκριτικές κορόνες αντίστασης δηλώνει ότι το «συνδικαλιστικό κίνημα θα βρεθεί αγωνιστικά απέναντι σε κάθε επιθετική κίνηση, που συνεπάγεται την αποδιάρθρωση και απορύθμιση...».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Χρ. Πολυζωγόπουλου μετά τη συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι στις εννέα θεματικές ενότητες περιλαμβάνονται τα πάντα και τα πέντε σημεία της Κυβερνητικής Επιτροπής, τα οποία η πλειοψηφία δήθεν απορρίπτει. Και ενώ επανέλαβε ότι δε δέχεται να συζητήσει τουλάχιστον τα τρία σημεία απ' αυτά, εντούτοις ήδη το προεδρείο είχε σπεύσει να δηλώσει συμμετοχή στο στημένο διάλογο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Λ. Αντωνακόπουλος, αφού έκανε λόγο για συναινετικό διάλογο, τάχθηκε υπέρ των πέντε σημείων της Κυβερνητικής Επιτροπής, ως μέτρων απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και ζήτησε να γίνουν πιο συγκεκριμένα τα θέματα της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ