Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΙΑ
«Εξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από την Ηλειακή - Ολυμπιακή γη»

Σε συλλαλητήριο καλούν σήμερα στις 6 μ.μ., στην πλ. ΟΤΕ, στον Πύργο, οι Επιτροπές Ειρήνης Πύργου και Αμαλιάδας και πλήθος μαζικών φορέων

«Εξω οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από την Ηλειακή - Ολυμπιακή γη». Με αυτό το σύνθημα, οι Επιτροπές Ειρήνης Πύργου και Αμαλιάδας και πλήθος σωματείων, συλλόγων και φορέων, καλούν σε συλλαλητήριο, σήμερα, Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλ. ΟΤΕ, στον Πύργο, ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου με την επωνυμία «SPARTAN HAMMER» («Σπαρτιατική Σφύρα»), που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Νοέμβρη.

Πρόκειται για μια γενική δοκιμή των ΝΑΤΟικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου με τη συμμετοχή 1.000 περίπου ατόμων από δώδεκα ΝΑΤΟικές χώρες και ουσιαστικά για ενεργοποίηση του δόγματος του «αντιτρομοκρατικού πολέμου» σε ηλεκτρονικό επίπεδο. Σκοπός της δοκιμής, όπως αναφέρεται, είναι «να δοκιμαστεί η ικανότητα των χωρών του ΝΑΤΟ, στη συλλογή, επεξεργασία και διακίνηση δεδομένων ηλεκτρονικών εκπομπών οπλικών συστημάτων (π.χ. εκπομπές ραντάρ) με σκοπό την υποστήριξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Ειρήνης Πύργου και Αμαλιάδας σημειώνουν πως η Ηλεία «θα βρίσκεται στο στόχαστρο και στο μάτι του "μεγάλου αδελφού" για περισσότερο από μια βδομάδα» και προσθέτουν: «Οταν οι παγκόσμιοι τρομοκράτες κάνουν πρόβες για τα δολοφονικά τους σχέδια στην αυλή του σπιτιού μας, ένα καθήκον έχουμε και μια επιλογή: Αντίσταση, ανυπακοή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Ακολούθως, υπογραμμίζεται πως «κεντρική τους επιδίωξη είναι να συντονιστούν τα συστήματα υποκλοπών και συγκέντρωσης πληροφοριών στην ευρύτερη περιοχή, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προσωπικά δεδομένα, αλλά και της ίδιας της αυτοδιάθεσης των λαών».

Καταλήγοντας, τονίζεται: «Η άσκηση αυτή φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο σοβαρό εθνικό πρόβλημα: Την ένταξη των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στο λεγόμενο αντιτρομοκρατικό πόλεμο, την υπαγωγή του Ελληνικού Στρατού στις ΝΑΤΟικές υπηρεσίες. Για το ζήτημα αυτό, τεράστιες ευθύνες φέρνει, τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ευθύνη, όμως, έχουν και οι τοπικές αρχές. Τους καλούμε να πάρουν τώρα δημόσια, θέση καταδίκης της πολεμοκάπηλης ΝΑΤΟικής άσκησης. Να ζητήσουν ευθαρσώς μία συγνώμη τουλάχιστον από τον ηλειακό λαό, που επέτρεψαν να μετατραπεί η ηλειακή γη σε αρένα των ΝΑΤΟικών γερακιών, γιατί μέχρι στιγμής δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ