Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Αναγνωρίζουν τα δεινά του λαού αλλά συνεχίζουν την ίδια πολιτική...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

«

Δυσάρεστη» χαρακτήρισε χτες την πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο Γερμανός ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη χώρα, Κρίστιαν Σβαρτζ Σίλινγκ, ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη. Πρότεινε ωστόσο να μεταβιβαστούν περαιτέρω «εξουσίες» στις τοπικές αρχές «όχι με τόσο γρήγορους ρυθμούς που θα τους πιέσουν, ούτε με πολύ αργούς ρυθμούς που θα οδηγήσουν στην αποτυχία εκπλήρωσης των καθηκόντων τους»... Σε επόμενο σημείο χαρακτήρισε «ατελές» το πακέτο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που συμφώνησαν τον περασμένο Απρίλη οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών κομμάτων της Βοσνίας αλλά δεν εγκρίθηκε απ' τη Βουλή του προτεκτοράτου. Ισχυρίστηκε δε ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» των πολιτών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης «συμφωνεί πως το μέλλον της χώρας βρίσκεται στην ΕΕ».

Αναφερόμενος στα σχέδια για αντικατάσταση του ύπατου εκπροσώπου του ΟΗΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από έτερο της ΕΕ υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυσκολίες» συνηγορώντας έτσι υπέρ της επανεξέτασης της απόφασης για λήξη της θητείας του (Ιούνης 2007)...

Ο πρωθυπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Αντνάν Τέρζιτς, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προτίμησε να επιρρίψει τις ευθύνες για πάσα «νόσο» στη ...«Σερβία και τη Σερβοβοσνιακή Δημοκρατική Οντότητα», ισχυριζόμενος ότι «εμποδίζουν όλες τις θετικές διαδικασίες με την... παράλογη και αναχρονιστική πολιτική τους». «Εκπληξη» για την τοποθέτηση του Τέρζιτς εξέφρασε ο Σέρβος πρέσβης στον ΟΗΕ, Πάβλε Γεβρέμοβιτς, επειδή, όπως είπε, «αποθαρρύνει τις σχέσεις γειτονικών χωρών και δεν αντανακλά τις προσπάθειες για βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ