Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
«Οχι» στον υποβιβασμό του σταθμαρχείου Νάουσας

Ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του Κόμματος Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή

Να σταματήσει τον υποβιβασμό του σταθμαρχείου του ΟΣΕ στη Νάουσα ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης. Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος, επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα είναι ανάστατη η κοινωνία της Νάουσας, εξαιτίας της συρρίκνωσης της λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ και των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πόλη. Η διοίκηση του ΟΣΕ από τη μια μειώνει τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη από 16 σε 13 και από την άλλη μειώνει κατά 8,5 ώρες τη λειτουργία του σταθμού, ενώ μειώνει και το προσωπικό από έξι σε τρία άτομα.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, «τέτοιες ενέργειες συντελούν στον οικονομικό και πληθυσμιακό μαρασμό μιας πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που μαστίζεται από πολύ μεγάλη ανεργία καθώς και στην απαξίωση της περιοχής για ανάπτυξη μέσα από την επιβατική και εμπορευματική κίνηση. Παράλληλα, δυσκολεύουν και τη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, αφού υποχρεούνται να περιμένουν έξω από το σταθμαρχείο κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες τις ώρες που αυτό είναι κλειστό».

Η υποβάθμιση των παρεχόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών στους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο της περιοχής, υπογραμμίζουν οι Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, είναι απόρροια της ακολουθούμενης πολιτικής και της προσπάθειας παράδοσης υπηρεσιών του Οργανισμού στους ιδιώτες.

Και καταλήγουν: «Επειδή το τρένο είναι μέσο μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιείται από τα λαϊκά στρώματα και επειδή υπεύθυνη γι' αυτήν την πολιτική είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, ερωτάται ο κ. υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει τον υποβιβασμό του σταθμαρχείου και να ξαναλειτουργήσει όπως τα προηγούμενα χρόνια και προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής της Νάουσας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ