Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντικομμουνιστική ευρωυστερία

Αμείωτη συνεχίζεται η αντικομμουνιστική υστερία - εκστρατεία στην ΕΕ που αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά πως στα ασφυκτικά όρια της δημοκρατίας τους, δηλαδή της δικτατορίας των μονοπωλίων, δε χωρούν αντίθετες ιδέες και πολιτικές. Οσο το ευρωενωσιακό οικοδόμημα βλέπει λαϊκές δυνάμεις να αφυπνίζονται να δυσπιστούν και να αντιδρούν στις αντιλαϊκές πολιτικές του, επιδιώκουν να προλάβουν την ανάπτυξη κοινωνικοπολιτικού κινήματος αμφισβήτησης με κατεύθυνση ανατροπής του καθεστώτος των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που άνοιξε το δρόμο, σειρά είχε η έκθεση «Πολίτες για την Ευρώπη», που επιχειρούσε εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό και ακολούθησε η έκθεση - φόρος τιμής στη δήθεν «Ουγγρική Επανάσταση του 1956», (δηλαδή την ιμπεριαλιστική αντεπανάσταση για την ανατροπή της τότε λαϊκής δημοκρατίας), που καλούσε τις λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις να απορρίψουν τον κομμουνισμό ως «καταπιεστική και αντιδημοκρατική» ιδεολογία.

Μία έκθεση, η οποία εγκρίθηκε και που...τίμησαν με την ψήφο τους και οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που κόπτονται για την προσήλωσή τους στις αρχές της «δημοκρατίας» και της ελεύθερης κίνησης των ιδεών...

Στο ψήφισμα - φόρο τιμής στα υποκινούμενα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που πολέμησαν το σοσιαλισμό, αντεπαναστατικά γεγονότα της Ουγγαρίας, στηρίχτηκε και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι, αδράττοντας την ευκαιρία για να εκφράσει τις φασιστικές της απόψεις και να αιτηθεί με γραπτή δήλωσή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων, ζητώντας την υπογραφή των συναδέλφων της προκειμένου το κείμενο αυτό να αποτελέσει επίσημη δήλωση του Σώματος.

Επικαλούμενη το απαράδεκτο ψήφισμα - θέση πλέον του Ευρωκοινοβουλίου - η Α. Μουσολίνι επικαλείται ότι εξακολουθούν να δρουν στην Ευρώπη «κινήματα και κόμματα που ταυτίζονται με το κομμουνιστικό όνειδος, εξυμνώντας και διεκδικώντας τα αιματηρά του εγχειρήματα σε όλο τον κόσμο, περιφρονώντας τις πλέον στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας». Ωμός αντικομμουνισμός δηλαδή. Θεωρεί δε η ευρωβουλευτής, που υπεραμύνεται της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ότι «η εξύμνηση του κομμουνισμού ισοδυναμεί με την άρνηση του οποιουδήποτε πολιτικού δικαιώματος, καθώς και με εξύμνηση του ολοκληρωτισμού, της βίας και της υποδούλωσης των λαών» και «καλεί επίμονα την Επιτροπή να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία έναντι των κρατών - μελών προκειμένου να εμποδιστεί η συγκρότηση και η δραστηριότητα κομμάτων, που ταυτίζονται σαφώς με τον κομμουνισμό».

Κινήσεις όπως της Α. Μουσολίνι, δεν προκαλούν έκπληξη, από τη στιγμή, που η ΕΕ ονομάζει «αντιστασιακούς» και «δημοκράτες» όλους όσοι πολέμησαν λυσσαλέα το σοσιαλισμό. Ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, δεν εναντιώνονται στην πολιτική αναβίωσης του φασισμού, καθώς επίσης δεν αντιστρατεύονται την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών, όπως π.χ. στην Τσεχία.

Ωστόσο, όλες οι κινήσεις αυτού του είδους, επιχειρούν να παραχαράξουν την ιστορία, να χαρακτηρίσουν την κομμουνιστική ιδεολογία ως βάρβαρη, ταυτίζοντάς τη με το ναζισμό. Εκφράζουν το φόβο όσων οραματίζονται τη διαιώνιση του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Γι' αυτό και εχθρεύονται μέχρι θανάτου την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, που γέννησε τις μεγαλύτερες κοινωνικές επαναστάσεις, και που θα γεννήσει νέες. Για μια κοινωνία ελεύθερη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Αλεξάνδρα ΦΩΤΑΚΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ