Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κατασταλτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι η φαεινή ιδέα του Βύρωνα Πολύδωρα να γεμίσει το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, με ΜΑΤ με πλήρη εξάρτυση τοποθετημένα σε κάθε γωνιά, συμβάλλει με κάποιο τρόπο στον ...εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου; 'Η στο «ήρεμο κλίμα» που υποτίθεται ότι θέλει;

Αν στην αποπροσανατολιστική συζήτηση περί πανεπιστημιακού ασύλου, που άνοιξαν τελευταία, θέλουν τώρα να προσθέσουν και τη γνωστή «επεισοδιολογία» τότε και μόνο τότε μπορεί να εξηγηθεί η τακτική τους.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θέλει να μας θυμίσει ότι η Αθήνα είναι μια πόλη - στρατόπεδο που ένστολοι και ένοπλοι «διαφυλάττουν την τάξη» (τη ...δική τους τάξη) τσάμπα μπήκε στον κόπο.

Το ξέρουμε πολύ καλά και το διαπιστώνουμε κάθε φορά που βλέπουμε κάμερα - χαφιέ στους δρόμους, ιδιωτικούς φρουρούς που δρουν ανεξέλεγκτα στο μετρό και στα καταστήματα, δημοτικούς αστυνομικούς με δερμάτινα που περιπολούν και «ειδικούς φρουρούς» με αυτόματα.

Ας γνωρίζει πάντως και ο Β. Πολύδωρας και η κυβέρνηση ότι όσο περισσότερο επιδεικνύουν τις κατασταλτικές δυνατότητες, τόσο περισσότερο δείχνουν πόσο φοβούνται τη δράση των εργαζομένων. Αυτούς είναι που στην πραγματικότητα τρέμουν, κι ας συνεχίζουν να μιλοούν για «κουκουλοφόρους» και άλλα τέτοια.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ όμως για το κέντρο της Αθήνας, ας πούμε και για την περίφημη «ελεγχόμενη στάθμευση» που θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος της Αθήνας. Με λίγα λόγια, το να ...πληρώνεις για να παρκάρεις στο δρόμο μερικές ώρες.

Ενα είναι το ερώτημα: Γιατί πρέπει να πληρώσει ο δυστυχής που θέλει και πρέπει να πάει στο κέντρο; Αυτός ευθύνεται μήπως για τη μη αποκέντρωση των υπηρεσιών; Αυτός φταίει για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες; Αυτός ευθύνεται για την ακατάσχετη προβολή δανείων για αυτοκίνητα;


Γρηγοριάδης Κώστας

Κι αυτά δεν είναι παρά η ...αρχή. Στο Λονδίνο ήδη εφαρμόζονται ακριβά διόδια μόνο και μόνο για βρεθεί κανείς στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ