Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Συντονίζουμε τα βήματά μας

«Συνεχίζουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε το μέτωπο αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανοίγουμε το δρόμο στην ικανοποίηση των αναγκών μας». Αυτό είναι το στίγμα της ανακοίνωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την οποία καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του εορτασμού και στην αυριανή πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων επισημαίνει ότι τριάντα τρία χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και ορίστηκε το πρόγραμμα δράσης του. «Για μας, το γεγονός αυτό δεν έχει απλά ένα συμβολικό χαρακτήρα. Σηματοδοτεί τη σύνδεση του εργατικού - φοιτητικού κινήματος με πλαίσιο πάλης που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου», τονίζει το Συνδικάτο.

«Σήμερα - συνεχίζει - φοιτητές, μαθητές, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για δημόσια, δωρεάν Παιδεία. Απαιτούν μόρφωση σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Λένε ΟΧΙ στην είσοδο των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση. Αυτός ο αγώνας είναι δικός μας. Είναι αγώνας των εργατών, μαθητών, φοιτητών, των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, μας βάζουν μπροστά στο καθήκον της συντονισμένης δράσης. Στο καθήκον της συγκρότησης ενός μετώπου φοιτητών, μαθητών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, που θα βάζει εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των πολλών», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας

Κάλεσμα στους οικοδόμους όλης της χώρας να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου απευθύνει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. «Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δεν ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση του λαού, ούτε μια επετειακή εορτή. Η εξέγερσή του είχε συγκεκριμένο διεκδικητικό χαρακτήρα και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Με αυτό το περιεχόμενο γιορτάζεται και μετά από 33 χρόνια, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που γίνεται και στοχεύει στο να μπει ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στο "Μουσείο"», τονίζει η Ομοσπονδία.

Αφού αναφέρεται στις προσπάθειες για κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, στα σχέδια για παράδοση του πανεπιστημίου στο μεγάλο κεφάλαιο, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι «συντονίζει τα βήματά της με το λαϊκό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης».

Αντίστοιχα ανακοινώσεις - καλέσματα έχουν εκδώσει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καθώς και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ