Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
Οράματα παραπάνω από επίκαιρα

Μια ξεχωριστή στιγμή της χτεσινής μέρας ήταν η κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ. Η δυναμική παρουσία των ταξικών δυνάμεων αλλά και η υποδοχή τους από τους φοιτητές έδιναν το στίγμα. Το ένα μετά το άλλο τα συνδικάτα κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο για τους ήρωες του Πολυτεχνείου.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ έφτασαν στην αιματοβαμμένη πύλη του Πολυτεχνείου με πορεία από την πλατεία Κάνιγγος. Με την είσοδό τους στο χώρο το σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», ακούστηκε από εργάτες και φοιτητές ενώ σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης τα συνθήματα δε σταμάτησαν: «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Εργάτες, αγρότες φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές».

Μετά την κατάθεση ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι «τα οράματα, τα αιτήματα εκείνου του αγώνα είναι παραπάνω από επίκαιρα σήμερα στην περίοδο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης». Επισήμανε ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, πρωτοστατεί ώστε να αναπτύσσεται ένα κίνημα ανυπακοής, αντίστασης, υπερηφάνειας, ένα κίνημα που θα απαιτεί και θα διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Με βάση όλα αυτά πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των εργατών και των υπαλλήλων και όλων των λαϊκών στρωμάτων στο φετινό εορτασμό, είναι μια απάντηση στις δυνάμεις της συναίνεσης, της υποταγής και του σύγχρονου ραγιαδισμού».

  • Λίγη ώρα νωρίτερα, στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, επικεφαλής του συνδυασμού και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Τιμάμε την επέτειο του Νοέμβρη του '73 παλεύοντας σήμερα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στον περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών του λαού», υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και πρόσθεσε: «Διαδηλώνουμε κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τη ΝΔ και εναντίον των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά των λαών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ