Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
Αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια παντού

Στη Θεσσαλονίκη η διαδήλωση αρχίζει στις 4.30 μ.μ. από το Πολυτεχνείο

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και αντιιμπεριαλιστική πορεία ως το αμερικανικό προξενείο, ενώ από τις 12 μ. θα ξεκινήσει η κατάθεση στεφάνων. Στη συγκέντρωση καλούν το λαό και τη νεολαία η ΦΕΑΠΘ, o ΣΦΕΑ, δεκατέσσερα ταξικά συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο Δήμος Αγίου Παύλου, η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Πλήθος εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες από την Πανσπουδαστική ΚΣ και τη ΝΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στον παλλαϊκό χαρακτήρα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου και την επικαιρότητά τους σήμερα, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της ΦΕΑΠΘ και της ΣΦΕΑ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες στο Πολυτεχνείο.

Επίσης χτες εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη μεγάλη κεντρική εκδήλωση, που διοργάνωσαν η ΚΝΕ και η ΕΔΟΝ, με θέμα το Πολυτεχνείο. Οι ομιλητές φώτισαν πλευρές του πολιτικού, ιστορικού γεγονότος, δείχνοντας την επικαιρότητα του μηνύματός του.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Συγκεντρώσεις σήμερα Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα γίνουν επίσης σε: Κατερίνη, στις 7 μ.μ. - Σιντριβάνι. Κοζάνη, στις 7 μ.μ. - πλατεία. Φλώρινα, στις 4 μ.μ. - πλατεία. Σέρρες, στις 7 μ.μ. - πλατεία Ελευθερίας. Κιλκίς, στις 6 μ.μ. - πλατεία Ειρήνης. Καβάλα, στις 5.30 μ.μ. - Καπνεργάτης. Δράμα, στις 3 μ.μ. - πλατεία Ελευθερίας. Ξάνθη, στις 6 μ.μ. - κεντρική πλατεία. Κομοτηνή, στις 4 μ.μ. - Μνημείο Ηρώων (Περιφέρεια). Αλεξανδρούπολη, στις 5 μ.μ. - Δημαρχείο. Γιάννενα, στις 5.30 μ.μ. - Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου. Αγρίνιο, στις 7 μ.μ. - πλατεία Δημοκρατίας. Λευκάδα, στις 7 μ.μ. - αγορά (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα). Κέρκυρα, στις 7 μ.μ. - πλατεία Σαρόκο. Αρτα, στις 6 μ.μ. - πλατεία Κιλκίς. Πρέβεζα, στις 6.30 μ.μ. - Μνημείο Ηρώων. Ηγουμενίτσα, στις 6 μ.μ. - πεζόδρομος. Μύρινα Λήμνου, στις 5.30 μ.μ. - λιμάνι.

Η συγκέντρωση στη Λάρισα θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Την ίδια μέρα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε στάση εργασίας μιας ώρας στους εργασιακούς χώρους. Στο Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ, νωρίτερα, στις 5.30 μ.μ., η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση, έξω από τη Νομαρχία. Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία). Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Η ποίηση στους αγώνες των λαών».

Στην Αμφισσα, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Στη Λιβαδειά, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία (Εθνικής Αντίστασης). Στη Λαμία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.

Στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στα φανάρια της Νεάπολης καλεί η Επιτροπή Ειρήνης και εργατικά σωματεία. Στο Αλιβέρι, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο καλούν ταξικά σωματεία, συνδικαλιστές και αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις.

Στο Ηράκλειο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Σε προσυγκέντρωση καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ την ίδια ώρα στην πλατεία των Λιονταριών. Στα Χανιά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 7 μ.μ., και η προσυγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι έξω από τα γραφεία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ. Στο Ρέθυμνο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ